BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Cezalar yüzünden Sakarya’yı terk edecek

3 sene önce İstanbul’daki trafik sıkıntısı ve aile bağları yüzünden Sakarya’ya taşınan Mesut Kalyoncu, fahri trafik müfettişlerinin kestiği ...

Abone ol

3 sene önce İstanbul’daki trafik sıkıntısı ve aile bağları yüzünden Sakarya’ya taşınan Mesut Kalyoncu, fahri trafik müfettişlerinin kestiği cezalar nedeniyle Sakarya’ya geldiğine pişman olduğunu ve bu cezalar yüzünden Sakarya’yı terk etmek üzere olduğunu söyledi.
İstanbul’da yaşadığı 30 sene boyunca hiç trafik cezası yemediğini ancak Sakarya’ya geldikten sonra fahri trafik müfettişleri tarafından trafik cezaları yediğini ve Sakarya halkının da fahri trafik müfettişlerinin kesmiş olduğu cezalardan dolayı şikayetçi olduğunu söyleyen Kalyoncu, “Sakarya’ya geldiğime bin pişman oldum. Ben 30 yıldır İstanbul’da esnaflık yaptım, trafik çilesi yüzünden Sakarya’ya yerleştim, geleli 3 sene oldu bu gelen cezalar yüzünden Sakarya’yı terk etmek üzereyim. Ben İstanbul’da yaşadığım zaman diliminde hiçbir trafik cezası yemedim” dedi.

2 YIL ÖNCE YEDİĞİ CEZA, DAHA YENİ ULAŞIYOR
06.05.2011 tarihinde yediği cezanın kendisine 2 yıl sonra ulaştığını söyleyen Kalyoncu, “2011 yılında yediğim ceza 2 yıl sonra daha yeni elime ulaşıyor. 346 TL’lik ceza olmuş 800 TL. Faiz gelmiş, bu ne faizi? Ben paramı dahi vadeli hesaba yatırmadım. Faizden kaçan bir vatandaşım, Bu 346 TL’lik ceza elime ulaşmadı nasıl ödeyeyim. Zaten gelen cezaların hepsini anında ödüyorum” diye konuştu.

’’SAKARYA’DA HER AY HERKESE CEZA GELİYOR’’
Trafik cezalarından dolayı Sakarya’da yaşamanın çok zor olduğunu söyleyen Mesut Kalyoncu, “Sakarya pilot bölge seçilmiş, ama her ay herkese ceza geliyor. Yani Sakarya’da artık yaşamak çok zor” dedi.
2011 yılında gelen cezanın aslını ödeyip faizini ödemek istemediğini belirten Kalyoncu, “Bu 2011 yılında gelen cezanın faizini ödemek istemiyorum. Aslını ödeyeyim ama bu cezanın faizini ödemek istemiyorum, gerekirse hapis bile yatarım” şeklinde konuştu.
(İHA)