BIST 10.015
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.433,63
HABER /  DÜNYA

Görev süresi doldu İstanbul’un tadını çıkaracak

İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, veda öncesi son kez katıldığı İSEDAK 29. Bakanlar Toplantısı sonrası basın ...

Abone ol

İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, veda öncesi son kez katıldığı İSEDAK 29. Bakanlar Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Görev süresinin dolduğunu belirten İhsanoğlu, “Bugün son kez katıldığım toplantıda çok mutluyum. İstanbul’un tadını çıkaracağım” dedi.
Görev süresi dolan İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, veda öncesi son kez katıldığı İSEDAK 29. Bakanlar Toplantısı’na katıldı. Toplantıya katılan heyetlerle çekilen aile fotoğrafının ardından, Ekmeleddin İhsanoğlu basın mensuplarının karşısına çıktı.
İhsanoğlu, ”Dokuz yıl içinde çok önemli işler yaptık. 2005 yılında açıkladığımız aksiyon planı çok başarılı bir şekilde gelişme sağladı. İç ticaret hacmi 3 buçuk misli arttı. Göreve başlamadan önce iç ticaret hacmi 205 milyar dolar hacmi bugün 650 milyar dolara ulaştı” dedi.
Çok mutlu olduğunu söyleyen İhsanoğlu, “Bu düzenlediğim son İSEDAK toplantısı. Pazar günü Kıbrıs’a gideceğim. Görevim süresince Kıbrıs’a izolasyonu kırmaya çalıştık. Birçok konuda da başarılı olduk” diye konuştu.
Basın mensuplarının bundan sonra ne yapacağını sorması üzerine İhsanoğlu, “İstanbul’un tadını çıkaracağım. Biraz dinleneceğim, ondan sonra bazı teklifler var, onları değerlendireceğim” dedi.
Görevi süresince en zorlandığı olayı soran basın mensuplarına Ekmeleddin İhsanoğlu, “Çok sıkıntılı dönemler oldu. Mesela Gazze’ye yapılan saldırı. Somali meselesi, Lübnan’ın güneyine yapılan saldırı. Tabi Suriye meselesi var. 2 buçuk senedir devam ediyor. Ufukta da bir çözüm görmek mümkün olmuyor. Maalesef insanlar her gün öldürülüyor. Varlıkları, zenginlikleri her gün yok ediliyor. Ve tüm dünya göz göre göre seyrediyor“ şeklinde konuştu.
(İHA)