BIST 9.989
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.435,55
HABER /  DÜNYA

Sahte paralar çalgıcıları çileden çıkardı

Düğün salonlarında ya da mahalle aralarında yapılan düğünlerde atılması için tezgahlarda 100 tanesi 5 TL’den satılan “sahta dolarlar”, düğün...

Abone ol

Düğün salonlarında ya da mahalle aralarında yapılan düğünlerde atılması için tezgahlarda 100 tanesi 5 TL’den satılan “sahta dolarlar”, düğün salonu çalışanlarını ve çalgıcıları ayağa kaldırdı.
Son zamanda hemen her düğünde çalgıcılara atılan paraların yerini tezgahlarda 100 tanesi 5 TL’den satılan “sahte dolarların” alması, çalgıcıların tepkisine neden oldu. Bu sahte dolarlardan kazanılan paranın helal olmadığını ve haksız rekabet olduğunu ifade eden çalgıcılar, Atatürk Parkı’nda davullu zurnalı eylem yaptı.
Sahte dolarların havalarda uçuştuğu eylemde çalgıcılar paraları ayaklarıyla ezerek, “Bu paralar değersiz insanların başlarına değil ayaklarının altına atılması gerek” dedi.
Grup adına basın açıklaması yapan düğün salonu çalışanlarından Ercan Yavuz, tüm müzisyenlerin kanayan yarası haline gelen ve müzisyenlere bahşiş olarak atılan sahte paraların bu işi yapan kişilerin ekmek parasını olduğunu belirterek, “3-5 şahıs bu şekilde bu sahte ve geçersiz olan paraları basıp sağda solda, çarşıda, kaldırımda satılmak üzere servis etmişlerdir ve etmeye devam etmektedirler. İnanıyoruz ki devletimiz bu geçersiz, sahte düğün paralarını basanlar ve bunu bir şeklide düğün parası adı altında halka, düğün sahiplerine ve düğüne giden misafirlerine pervasızca satan kişiler hakkında gerekli yasal müdahaleyi yapacaktır” diye konuştu.
Yavuz, vatandaşlardan da bu paraları atmamalarını isteyerek “Lütfen müzisyenlere bahşiş olarak attığınız paraların onların ve ailelerinin geçim kaynağı olduğunu unutmayınız. Halkımızdan tek isteğimiz sizlerin en mutlu gününde sizlere şarkılarıyla eşlik eden müzisyen arkadaşlarımıza gereken değeri vermelerini ve onları bu sahte paraları atmaktan vazgeçmeye davet ediyorum” dedi.
(İHA)