BIST 10.922
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.448,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

GOP'ta hıdrellez coşkusu

GOP ilçesinde, dün yapılan ve bu yıl ilki gerçekleştirilen Hıdrellez Şenlikleri büyük bir katılımla gerçekleşirken eğlencenin doruğuna ulaşıldı.

Abone ol

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin doğanın her baharda canlanışını temsil eden 1. Hıdrellez Şenlikleri nedeniyle düzenlediği şenlikler büyük bir katılımla gerçekleşti. Rengarenk görüntüler sergilendi.

Gecenin açılışını yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Hıdrellez’in bütün Türk dünyasında bilinen ve kutlanan mevsimlik bayramlardan biri olduğunu belirterek, “Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdrellez günü, Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Hızır; hayat suyu (ab-ı hayat) içerek ölümsüzlüğe ulaşmış; özellikle de baharda insanlar arasında dolaşarak onlara yardım eden, bolluk-bereket ve sağlık dağıtan, Allah katında bir elçi, baharın, baharla vücut bulan taze hayatın sembolüdür’’dedi.

Başkan Erol özetle şunları söyledi; “Bir bahar bayramı olan Hıdrellez günümüzde evrensel bir nitelik kazanmıştır. Ülkemizde hala görkemli törenlerle kutlanan Hıdrellez Bayramı’nın gelecek kuşaklara da ayrıntılarıyla yansıtılması, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması açısından son derece önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Gaziosmanpaşalıların ve tüm milletimizin Hıdrellez Bayramını kutluyor, aynı Hızır Peygamber gibi bu baharın uğradığı yerlere bolluk, bereket, zenginlik, dertlilere derman, hastalara şifa doğaya canlılık getirmesini diliyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun’’

Sarıgöl Mahallesi, İstanbul Caddesi, Şelale Parkı üzerindeki alanda düzenlenen şenliklerde kurulu dev taklardan geçen vatandaşlar, dilek tutmak için ışıklandırılan gül ağaçlarının önünde uzun kuyruklar oluşturarak dileklerini sunmak için sıra beklediler. Şenliğe katılan Romanların birbirinden renkli giysileriyle bir karnaval havasına bürünen şenlik gecesinde İstanbul’un eski şerbetçisi, pamuk şekercisi, mısırcıları da ücretsiz dağıtımda bulundular. Ateşlerin üzerinden atlanıp olumsuzluklardan arınılacağı sembolik kutlamalar sonrası ışıklandırılan kamelyalar ve yerlere serilen kilimlere oturacak vatandaşlar Türk müziğine uygun sol klarnet üreterek bu alanda çığır açan ünlü klarnetçi Serkan Çağrı’yı dinlerken adeta felekten bir gece çalarak, Bahar’a merhaba dediler. Büyük bir coşku ve kardeşlik içinde geçen gecede günün anlamına uygun yemek dağıtımı da gerçekleştirildi.

Şenliklerde günün anlamına uygun yemekler dağıtılırken Rumeli Bend Orkestrası ile Mehteran ve Müzik Grupları Roman müziğinden, Rumeli müziğine kadar geniş bir yelpazede şarkılarını seslendirdiler. Gecenin sonunda yakılan ateşler üzerinden atlanıp dilekler dilenirken, havai fişek gösterisiyle şenlikler sona ermiş oldu.