BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.496,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Deniz Baykal günah çıkarttı!

CHP Lideri Deniz Baykal, geçmişte çok sert muhalefet ettiği iki ismi hem rahmet hem de şükranla anıyor...

Abone ol

Hürriyet'ten Ahmet Hakan, TBMM'deki anayasa tartışmalarını izlemek için Ankara'ya deyiş yerindeyse bir gitti pir gitti. TBMM'den ilginç görüntülerini köşesine taşıyan Ahmet Hakan, bu ziyaretinde CHP Lideri Deniz Baykal'ı da ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Hakan'ın Baykal'a yaptığı kısa ziyarette CHP Lideri'nin söyledikleri gündemin hayhuyunda kaynayıp gitmesin diye manşete taşıdık.

İşte Baykal'ın Ahmet Hakan'a söyledikler:

HÜRRİYET muhabiri Okan Konuralp’le Meclis’te Deniz Baykal’ın makam odasındayız.

Konumuz: İsmet Paşa polemiği...

Deniz Baykal başladı konuşmaya:

“Aktif siyasetin içinde değilken, gençliğimde Adnan Menderes’e karşı mücadele ettim. Siyasetin içindeyken Turgut Özal’a karşı çıktım. Ama bugün bir muhalefet lideri olarak Adnan Menderes’i de, Turgut Özal’ı da rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyorum. Bu siyasi şahsiyetlerin polemik konusu yapılacak yönleri yok mu? Tabii ki var. Fakat ben bunu yapmam. Bize düşen Menderes gibi, Turgut Özal gibi siyasilerin memlekete yaptıkları hizmetleri şükranla anmaktır. Bir muhalefet lideri olarak ben bu özeni gösteriyorsam, bütün ülkeyi kucaklaması gereken Başbakan’ın bu konuda benden çok daha fazla özen göstermesi gerekir.”
* * *
“Tamamdır” dedim.

“Kitabın ortasından konuştunuz” dedim. Ve Baykal’ın verdiği bu “adap erkan dersi”nin İsmet Paşa polemiğinin sonu olacağına kanaat getirdim.