BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.429,48
HABER /  GÜNCEL

GOP Ramazana hazır

Gaziosmanpaşa Belediyesi Ramazan ayında 2000 kişinin katılacağı toplu sokak iftarlarında halkla buluşacak

Abone ol

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, sosyal hayatta huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af ve bereket mevsimi Ramazan ayının ülkemiz ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını dileyerek, “Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve armağanların sınırsız olarak verildiği bu manevi ayı çok iyi değerlendirmeliyiz’’ dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi 11 Ayın Sultanı Ramazan ayında 15 ayrı mahallede düzenleyeceği toplu sokak iftarlarında halkla buluşacak. 1 Eylül’de Bağlarbaşı Mahallesi Bağlarbaşı caddesinde başlayacak iftar yemekleri 29 Eylül’de Karadeniz Mahallesi Namık Kemal caddesinde sona erecek. Her yemeğe toplam 2 bin kişinin katılacağı iftar öncesinde, Sema gösterisi yapılıp tasavvuf müziği dinlenecek. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’un da katılacağı toplu iftar yemeklerini ardından Çocuk Tiyatrosu, Karagöz Hacivat, kukla gösterileri ve ortaoyunu sahnelenecek.

HANGİ MAHALLELER’DE KURULACAK ?

Toplam 15 ayrı noktada düzenlenecek olan iftar sofraları Bağlarbaşı Mahallesi’nde Bağlarbaşı Caddesinde başlayacak ve 29 Eylül’de Karadeniz Mahallesi Namık Kemal caddesinde sona erecek.

RAMAZAN EĞLENCELERİ

Toplam 15 noktada düzenlenecek olan Sokak İftarları’na her iftarda yaklaşık ikibin kişinin katılması bekleniyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi iftar öncesi ve sonrası düzenlenecek olan programlarla Ramazan eğlencelerinin mahallelerde yaşanmasını sağlayacak. Her iftar öncesi Tasavvuf Müziği Ekibi icraları ve Sema gösterileri düzenlenecek. Ayrıca iftar sonrası programlarda da çocuklar için Hacivat – Karagöz, kukla gösterileri, Orta Oyunu ve Çocuk tiyatrosu gösterileri 7’den 70’e herkesin eski ramazan eğlenceleri ile hoşca vakit geçirmeleri sağlanacak.

KADIN SOHBET PROGRAMLARI

Gaziosmanpaşa belediyesi’nin artık Ramazan aylarında bir geleneği haline gelen Kadın Sohbet Programları bu yıl da yine birbirinden değerli isimleri Gaziosmanpaşalı kadınlar ile buluşturacak. 3-10-17 ve 24 Eylül (Çarşamba günleri) tarihlerinde Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenecek sohbet programlarına sırasıyla şu isimler katılacak. 3 Eylül Çarşamba: İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, 10 Eylül Çarşamba: Eğitimci Saliha Erdin, 17 Eylül Çarşamba: Araştırmacı yazar Mustafa Armağan ve 24 Eylül Çarşamba: Psikolog Mehtap Kayaoğlu.

TERAVİH SONRASI PROGRAMLARI

Yine Ramazan ayı süresince Gaziosmanpaşa Belediyesi Teravih Sonrası Programları ile vatandaşların bilgilenmeleri ve eğlenmeleri için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Ramazan ayında belirlenecek dört mahallede her Cumartesi olmak üzere toplam dört etkinlik gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler; sohbet, şiir dinletileri ve çeşitli konserlerden oluşacak.

6 Eylül 2008 Cumartesi
Meddah
Şiir: Dursun Ali Erzincanlı
Tasavvuf Müziği Konseri (Sema Gösterisi): Sami Özer

13 Eylül 2008 Cumartesi
Meddah
Sohbet : Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu
Mehteran Konseri: İstanbul Mehter
Bosna İlahi Grubu: Zeyd Soto ve Grup Seyfullah (Bosna-Hersek)

20 Eylül 2008 Cumartesi
Meddah
Şiir / Sohbet: İkbal Gürpınar
Şiir: Bedirhan Gökçe

26 Eylül Cuma (Kadir Gecesi)
Sohbet: Necmettin Nursaçan
Kaside & Naat Dinletisi
Tasavvuf Müziği Konseri: Erkan Mutlu