BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.293,10
HABER /  DÜNYA

Google'ın Yahudi çalışanlarından şirket yönetimine çağrı: Filistin'e destek verin

Google’da çalışan Yahudi kökenli personel, şirket yöneticilerine mektup göndererek İsrail saldırılarına karşı Filistinlileri açıktan desteklemesi için çağrı yaptı.

Abone ol

ABD merkezli teknoloji şirketi Google’da çalışan Yahudi kökenli çalışanlar, İsrail saldırılarına karşı Filistinlilerin desteklenmesi için yönetime mektup yazdı.

"Teknolojide Yahudi Diasporası" adlı grup tarafından yazılan ve şirketin CEO’su Sundar Pichai ile yönetici ekibe hitaben gönderilen mektupta; İsrail’in, Filistinlilere yönelik saldırıları konusunda isteklerde bulunuldu.

"İsrail yanlısı görüşleri onaylamıyoruz'' 
250'den fazla çalışanın imzaladığı belirtilen ve internet sitesinde yayınlanan mektupta, İsrail ve Filistin’deki siyasi ve ırkçı şiddet olaylarına ilişkin, şirket içi bazı söylemlerden endişe duyulduğu kaydedilerek, "Biz Yahudiler olarak, yalnızca İsrail ve Siyonist yanlısı eylemlere destek toplamak amacıyla size yazılmış olanların görüşlerini onaylamıyoruz." ifadesine yer verildi.

GOOGLE'dan açıklama istendi 
Filistinlilerin yaşadığı acının tanınması gerektiği kaydedilen mektupta, "Google yönetiminden, İsrail ordusu ve çete şiddeti tarafından Filistinlilere verilen zararın doğrudan kabul edilmesi de dahil, Filistin ve İsrail'deki şiddeti tanıyan şirket çapında bir açıklama yapmasını istiyoruz." ifadesi paylaşıldı.

İsrail sözleşmelerini feshedin çağrısı
Google şirketinin insan haklarına olan bağlılığının tasdik edilmesi talep edilerek, Filistinlilere yönelik, Birleşmiş Milletler insan hakları ilkelerini ihlal eden İsrail ordusu gibi yapı ve kuruluşlarla iş sözleşmelerinin gözden geçirilerek feshedilmesi gerektiği vurgulandı.

Yahudi grubu, Filistinli çalışanların isteklerine duyarlı olunması ve İsrailli kuruluşlar kadar Filistin hakları savunucusu organizasyonların da desteklenmesi çağrısında bulundu.