BIST 10.471
DOLAR 32,64
EURO 34,99
ALTIN 2.426,13
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google'dan, Gioacchino Rossini Doodle'ı

Google, Gioacchino Rossini'nin 220. ölüm yıldönümünü hazırladığı özel Doodle ile andı.

Abone ol

Ünlü italyan opera bestecisi Gioacchino Rossini'nın ölüm yıldönümünde Google, özel bir Doodle hazırladı. Ünlü bestecinin ölüm yıldönümü gece 12.00'dan itibaren milyonlarca kişi tarafından hatırlanacak. 

Gün boyu Google'ın Doodle'sinde kalacak Gioacchino Rossini'yi tanıyalım:

İtalya’nın doğu kıyısında Pesaro adlı küçük bir kasabada dünyaya geldi. Annesi opera şarkıcısı idi, babası ise korno çalardı. Çocukken şarkı söylemeye, viyolonsel ve korno çalmaya başladı. 15 yaşına geldiğinde bir müzik okuluna yazıldı ve beste yapmayı öğrendi.


1330466494_rossini-portrait-0.jpg

İlk operası Evlilik Sözleşmesi (La Cambiale di Matrimonio) 18 yaşında Venedik’te sahnelendi, dördüncü eseri ciddi opera Tancredi ve beşinci eseri komik opera Cezayir'de İtalyan Kız (L'Italiana in Algeri) operaları ile ün kazandı, başyapıtı Sevil Berberi (Il Barbiere di Siviglia) operasını ise 24 yaşında iken Roma’da sahneledi. Sindrella masalından esinlenen Külkedisi (La Cenerentola) operasını da aynı yıl (1816’da) yazdı. 18 – 37 yaşları arasıda 39 opera besteledi. Son operası uvertürü, fırtına sahnesi ve bale müziği ile ünlenen Guillaume Tell idi. 37 yaşında opera bestelemeyi bıraktı. Yaşadığı dönemde çok popüler bir besteci idi. Eserlerinin bir kısmı bugün de sıklıkla sahnelenir.

Google'in diğer Doodle'leri hakkında bilgi almak için tıklayın.

Dünyadan günün en etkileyici fotoğrafları için tıklayın! (28 Şubat 2012)