BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google'dan dikkat çeken değişiklik! Arayüzü tamamen yenilendi

Birçok uygulama arayüzünde önemli değişiklikler yapan şirket şimdi ise Google Telefon uygulamasını yenileyecek.

Abone ol

Google, yazılımlarının arayüzünü geçmişte hep köşeli  ve keskin  tasarımla ile sunuyordu. Fakat Google Pixel cihazlarındaki arayüz değişikliğinin ardından bütün uygulamalarındaki keskin köşeleri yuvarlatarak yeniden tasarlamaya başladı. Chrome tarayıcısının adres çubuğunda bile yuvarlak tasarım çizgileri gözümüze çarpıyor.

Pixel telefonlardaki varsayılan telefon uygulaması ve ayrıca Play Store‘dan indirebileceğiniz Google Telefon uygulaması için yeni güncelleme ile yeni arayüz tasarımı geldi. Daha öncesinde rehberinizdeki sütunlarda 2 kişiyi dikdörtgen şeklinde görüntüleyebiliyordunuz.

Google, mesajlaşma uygulamasını resmen kapatıyor!

 Şimdi ise yuvarlak bir tasarımla, hem satır hem de sütunlarda 3 kişiyigörüntüleyebiliyorsunuz. Güncellemenin yakın zamanda bütün cihazlar için gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte Google’ın bütün yazılımlarında, buna Chrome OS‘ta dahil, daha  yuvarlak  ve  yumuşak  tasarımları kullanması ön görülüyor.

Aslına bakarsak bu süreç Google’ın ilk logosu ve son logosu arasındaki zaman içerisindeki değişimde de göze çarpıyor. Belli ki tasarımsal olarak şirket geçmişteki çizgisini değiştirmek istiyor.