BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.498,57
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google Fethullah Gülen'i Steve Jobs'un annesi yaptı!

Google'da Apple'ın kurucularından olan Steve Jobs'un annesini aratan kullanıcılar ilginç sonuçlar ile karşılaştı. Arama sonuçlarında, Steve Jobs'un annesi olarak Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'in görüntüleri yer aldı.

Abone ol

Steve Jobs'un biyolojik ve büyüten olmak üzere iki farklı annesi bulunuyor. Steve'in biyolojik annesi Joanne Schieble Simpson iken büyüten annesi Clara Jobs'tır. Google'a "Steve Jobs'un Annesi" yazdıktan sonra iki annenin bilgilerine ulaşabiliyorsunuz.

Google'da biyolojik anne Joanne Schieble Simpson hakkındaki bilgiler doğru olmasına karşılık, Jobs'u büyüten annesi Clara Jobs'ın görsellerinde ilginç bir sonuç ortaya çıkıyor.

Clara Jobs'un fotoğrafında Fethullah Gülen yer alıyor. Peki, Clara Jobs'un fotoğrafında neden Fethullah Gülen var? Bu sorunun cevabı çok basit. Bildiğiniz gibi Wikipedia gibi kuruluşlar, kullanıcıların geri bildirimleri ile düzenlemeler yapıyor.

Clara Jobs'un fotoğrafı yerine Fethullah Gülen'in fotoğrafının yüklenmesi ve etiketlerde de Fethullah Gülen'in Clara Jobs olarak belirtilmesi bu karışıklığa  neden oluyor