BIST 10.158
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.397,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Gönül Köprüsü' gezileri başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Turkcell iş birliği ile 2008 yılında hayata geçirdiği 'Gönül Köprüsü' projesinin üçüncü dönem gezileri başladı.

Abone ol

'Gönül Köprüsü' projesinin gezileri okulların tatil olması ile birlikte başladı. Dün gece Artvin'den Van'a gelen 200 öğrenci, 15 öğretmeni ile birlikte Van Anadolu Öğretmen Lisesi'nde konakladı.

Sabah saatlerinde okulda düzenlenen karşılama törenine katılan Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve Artvin kafile Başkanı Cemil Yılmaz birer konuşma yaptıktan sonra gezi programına geçildi.

Daha sonra öğrenciler ve beraberindeki 15 öğretmenleri 5 ayrı otobüs ile Van Arkeoloji Müzesi'ne geldi. Öğrencilerin kalabalık oluşundan dolayı 100'er gruplar halinde müzeye alınarak gezdiler. Öğrenciler, ardında Van Kalesi'ne geçtiler.

Öğrencilerin, Van'da kalacakları 5 günlük süre içerisinde Muradiye Şelalesi, Çavuştepe ve Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Anıt Müzesi gibi tarihi ve turistik yerleri gezecekleri ifade edildi.

'Gönül Köprüsü'nün 2 Ağustos'a kadar süreceği ve yaklaşık 20 bin öğrencinin 164 farklı turla farklı bir ili 5 günlüğüne ziyaret edeceği kaydedildi.

Bu yıl ilköğretim 7., 8. ve ortaöğretim 9., 10. ve 11. sınıflardan okuyan öğrencilerin katılacağı programa, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak yurt dışı gezilerinin de eklendiği açıklandı.