BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.383,91
HABER /  SPOR

Golü attı kadro dışı kaldı

Fenerbahçe'ye Eskişehir'in tek golünü atan Batuhan süresiz kadro dışı kaldı. Nedeni de bar kaçamağı.

Abone ol

Konuyla ilgili Habertürk spor servisinden Erbatur Ergenekon'un sorularını yanıtlayan Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay genç oyuncuyla ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. Çalımbay milli formayı da giyen Batuhan’ın süresiz kadro dışı bırakılacağını ve hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

AFFEDİLECEK BİR ŞEY DEĞİL

"Evet gece bara eğlenmeye gitmiş, bu bir gerçek. Hem de maçtan bir gece önce, affedilecek bir şey değil bu. Batuhan’ın genç olması önemli değil, ben de 17 yaşında forma giyiyordum. Bizim ligdeki durumumuz belli. Bu zor durumumuzda bir de herkes canla başla çalışırken bu yaptığı kabul edilebilecek bir şey değil" diyen Rıza Çalımbay, bu olayın kendisinden saklandığını, ancak maçtan sonra öğrendiğini de belirtti.

BATUHAN BANA YALAN SÖYLEDİ

Fenerbahçe karşılaşmasından önce konu hakkında bilgisi olmadığını söyleyen Çalımbay: "Maçtan önce bu olaydan haberim yoktu. Olsa bırakın oynatmayı öğrendiğim an gönderirdim takımdan. Zaten bunu maçtan önce bilip bana söylemeyenlere gerekli tepkiyi verdim. Ben kendim de maçtan sonra konuştum Batuhanla, “Yaptın mı oğlum böyle bir şey” dedim. "Hayır hocam" dedi. Sonra menajeri söyledi yaptığını. Başkanla konuşacağım ve kadro dışı kalacak” dedi.

BEŞİKTAŞ ARTIK KABUL EDER Mİ BİLEMİYORUM

Rıza Çalımbay genç oyuncunun kiralık olarak geldiği Beşiktaş’a geri gönderilmesinin de gündemde olduğunu söyledi ancak bu konuyla ilgili şüphelerini de ifade etti. Çalımbay "Bundan sonra Beşiktaş'a geri gönderilebilir. Orda çıkar antrenmanlara. Gerçi bu olaydan sonra Beşiktaş onu nasıl kabul edecek bilemiyorum" diyerek, yıllarca formasını giyip siyah beyazlı takımın efsane futbolcuları arasına giren ve bir dönem de çalıştırdığı eski takımına mesaj yolladı.

Fenerbahçe karşılaması için İstanbul Anadolu yakasında kampa giren Eskişehirspor'da genç futbolcunun izinsiz olarak kamptan ayrılarak Kuruçeşme'deki bir mekanda sabah 03.00'e kadar eğlendiği öğrenilmiş ve bu haberin dışarıya sızmasından sonra, olay giderek büyümüştü. Bu konunun dışarıya sızması hakkındaki fikirlerini de HTSPOR'a anlatan Çalımbay, “Basın tabii ki bilir, öğrenir. Bu üzeri kapatılacak bir olay değil. Zaten basın duymamış olsaydı da ben böyle bir olayı ört pas etmezdim” dedi.

Henüz 18 yaşında olan ve milli formayı da giyen Batuhan Fenerbahçe karşısında ilk 11'de sahaya çıkıp 90 dakika forma giyerken, maçın son dakikasında takımının tek golüne imza atmıştı.