BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.248,49
HABER /  DÜNYA

Golsüz zirve yarışı

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında sahasında Sivasspor ile golsüz berabere kalan Trabzonspor, Kayserispor ve Gençlerbirliğinin ardından li...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında sahasında Sivasspor ile golsüz berabere kalan Trabzonspor, Kayserispor ve Gençlerbirliğinin ardından ligin en az gol atan takımı olmasına rağmen zirve yarışını bırakmıyor.
Trabzonspor sezon başından beri yaşadığı forvet sıkıntısı , Sivasspor maçında kaçan net gollerin ardından had safhaya çıktı. Yüzde yüzlük gol fırsatlarını kaçıran bordo-mavili takımın ileri uç oyuncuları saç-baş yoldururken, 3 bölgede yaşanan sorun iyiden iyiye kendini hissettirdi. Avrupa Kupası maçlarında 8 gol atan Henrique, Spor Toto Süper Lig’de 2 gol atsa da Trabzonspor’un gol sorununa çözüm olamadı. Karadeniz ekibi ligde gol sıkıntısı yaşasa da zirve yarışından kopmadı. Ligde 6 gol atıp 6 gol yiyen Trabzonspor 13 takımdan daha az gol attı. 14 puan ile averajla 5. sırada yer alan bordo-mavili ekip bir çok takımı geride bıraktı.

ZİRVENİN EN AZ GOL ATAN TAKIMI
Sezon başında Trabzonspor’un kadrosuna katmayı planladığı forvet oyuncusunun transferinde yaşanan pürüzler nedeniyle transferin gerçekleşmemesi Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor’u zor durumda bırakıyor. Teknik Direktör Mustafa Akçay ise 3. bölgede yaşanan sorun nedeniyle oyun stratejisini buna göre belirliyor. Bordo-mavili takım ligde maç eksiği takımların bulunmasına rağmen 13 takımdan daha az gol attı. 3 takımla da aynı gol sayısını paylaştı.
Zirvenin ilk sırasında yer alan Fenerbahçe 18 gol atıp 8 gol yerken, 2. sıradaki Beşiktaş 12 gol atıp 4 yedi. 3 . sıradaki Kasımpaşa 6 gol atıp 11 gol yerken, 4. sıradaki Çaykur Rizespor 13 gol atıp 9 gol yedi. 5. sırada yer alan Trabszonspor ise 6 gol atıp 6 gol yedi.

"FORVET SIKINTIMIZ BAZI MAÇLARDA BELİRGİN HALE GELİYOR"
Ellerindeki kadrodan en iyi verimi alabilmek için çalıştıklarını belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ise forvet sıkıntısının bazı maçlarda belirgin hale geldiğini belirtti. Sezon başından beri seslendirdikleri forvet sıkıntısını his ettiklerini belirten Akçay, "3 bölgede etkin olmayan bir yapımız var. Forvet eksikliğimiz belirli maçlarda daha belirgin bir hale gelebiliyor. Çok çalışıp bunun üstesinden gelmeye çalışacağız" dedi.
(İHA)