BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.247,24
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Akdoğan oyunu bozacak aktörü açıkladı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik karalama kampanyasının ardından yatan asıl neden ne? Başdanışman Yalçın Akdoğan açıkladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'a göre asıl hedef Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasının önünü kesmek.  Akdoğan, halkın elindeki bir oyunun küresel güçlerin planlarını bozacağını düşünüyor.

Son dönemde hükümete ve Hakan Fidan'a yönelik şok yorumlar birbirin ardına geliyor. Peki amaçlanan ne? Değiştirilmek istenen ne? Türkiye'den duyulan rahatsızlık ne? Tüm bu soruların yanıtını Erdoğan'ın en yakınındaki isim olan Başdanışman Akdoğan Star sindeki köşesinde cevaplıyor.

Kampanyanın temasının içeride "otoriterlik" dışarıda ise "batı karşıtlığı ve islamcılık" olduğunu belirten Akdoğan, Financial Times yazarı Dombey'in Türkiye'yi hedef alan yazısının arkasında İsrail lobisinin olduğunu yazıyor.

DENGELERE YENİ PARAMETRE GİRDİ

Kampanyanın yürütenlerin Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde, tüm bu politikaların devam edeceğini, süreçleri geri çevirmenin imkansız olacağını düşündüğünü belirten Akdoğan, asıl rahatsızlığı bölgedeki siyasi ve stratejik dengelere yeni bir parametrenin girmiş olmasına bağlıyor.

TEK BİR OY OYUNLARI BOZAR

İran ve İsrail'in bölgede izlediği politikayı anlatan Akdoğan, Türkiye'nin İslam anlayıyının herkesin ezberini bozduğu görüşünde. Akdoğan küresel aktörlerin oyununu bozacak gücü açıklayarak yazısını tamamlıyor:

"O da söylendiği gibi radikalizm, silahlı gruplar, İslamcılık falan değil. Çünkü İran üzerinden İslamcılık zaten bölgenin temel karakteristiklerinden biri. Silahlı gruplar İran’ın etkisinde olanlar ve olmayanlarla zaten bölgenin bir gerçeği... İsrail ise bunlara alışık ve hatta bunları kendi konumunu geliştirmek için kullanmakta da çok mahir...

FARKLI İSLAM ANLAYIŞI

Hesabı bozan daha farklı bir İslam anlayışı... Silahı, radikalizmi reddeden demokrasiyle telif edilebilen, bölge halklarını ve onların hak ve özgürlükleri öne çıkaran bir anlayış... Bundan sadece İsrail değil, bölgenin önemli İslam ülkeleri de rahatsız...

SİMGESEL GÜÇ ERDOĞAN İLE VÜCUT BULUYOR

Tüm bu simgesel güç, Erdoğan ile vücut buluyor. Diğer aktörler satranç tahtasında kale, at veya vezir. Asıl hedef şah... Cumhurbaşkanlığı süreci yaklaştıkça bu kampanyanın daha yoğunlaşması da beklenebilir. Tezvirat, manipülasyon, dezenformasyon, kara kampanya... Küresel güç odakları hepsini çok iyi biliyor, ancak etki edemedikleri tek yer var. O da halk... Elinde tek bir oy olan insanlar bütün küresel senaryoları boşa çıkarabilecek güce sahipler..."

Yalçın Akdoğan tüm