BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,72
ALTIN 2.491,95
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Sarıgül'le ilgili kararını açıkladı

CHP’de Mustafa Sarıgül muamması sürerken Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, noktayı koydu

Abone ol

Sarıgül’le görüştüğünü söyleyen Adnan Keskin “Mustafa CHP’ye başvuracak” dedi.

Üç gün önce "CHP'ye başvurmayacağım, davet bekliyorum" diyen Sarıgül'ün sözleri ana muhalfet partisinde tartışma konusu olmuştu. Belirsizlik ortamı Keskin'in Sarıgül'le görüşmesiyle sona erdi.

CHP’nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, dün bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette, Sarıgül’ün CHP’ye katılımına ilişkin soruları yanıtladı. Vatan gazetesinden Kıvanç El'in Keskin, özetle şunları söyledi:

HERKES GİBİ MUSTAFA DA CHP'YE BAŞVURACAKTIR

“Mustafa uzun yıllar CHP’de çalıştı. CHP’nin siyasi kültürünü içselleştirmiş bir adamın, kendisine teklif yapılmasına ilişkin bir açıklama yapmasını düşünemiyorum. Yaptığımız görüşmelerde de bu yönde bir isteği yansımamıştır. Herkes gibi Mustafa da CHP’ye başvuracaktır. CHP herkesten büyüktür. Bizden de büyüktür, genel başkandan da büyüktür... CHP’de disiplin cezası almış çok sayıda arkadaşımız var. Onlara ne işlem yapıldıysa, Mustafa’nın da o işlemin kendisi açısından yapılmasını doğru ve sağlıklı göreceğini umut ediyorum.”

CHP’nin adaylarını belirleme konusunda ilkeleri olduğunu söyleyen Keskin, “Bütün yerleşim alanlarında eğilim yoklaması veya kamuoyu yoklamasıyla adaylarımızı belirledik. PM’de Mustafa’nın disiplin cezası kaldırıldıktan sonra hangi yöntemin uygulanacağına MYK karar verecektir. Bugüne kadar eğilim yoklaması ve kamuoyu yoklaması yaptığımız yerleşim alanlarında hangi yöntemin uygulanacağına MYK karar vermiştir. Mustafa’da da aynı yöntem izlenecektir” dedi.

BAYKAL KARŞI MI?

Keskin, Baykal’ın Sarıgül’ün adaylığına karşı olduğu yönündeki söylentiler için de şunları söyledi:

“CHP’de Genel Başkanlık yapmış Deniz Baykal gibi bu partiye ömrünü vermiş bir insanın, CHP’nin başarısından öte bir şey düşüneceğini düşünemiyorum. Mustafa’nın gelmesi CHP’ye başarı getirecekse, partinin büyümesine, güçlenmesine katkı yapacaksa, bundan en fazla sevinç duyacak kişilerin başında Deniz Baykal gelir. Baykal gibi partiye ömrünü vermiş bir insanın CHP’nin gelişmesine engel olacak bir tavır içinde olacağını tahmin etmiyorum.”

Kesin, “8 yıl önce Mustafa Sarıgül hakkında CHP tarafından hazırlanan rapor gündemde. Bu raporun yürürlükten kalkması gündeme gelebilir mi?” sorusu üzerine, “Raporlar, insanları siyaseten linç etmek için hazırlanmaz. İçeriği doğruysa, yargıda gerekli işlem yapılmıştır. Bu raporla ilgili yargıya intikal etmiş herhangi bir suç duyurusu yoktur, yargının bu konuda yaptığı bir işlem yoktur... Bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmamış. Özel yapılan bir raporun 10 yıl sonra, bir insanın siyasi haklarını kullanmasına engel teşkil etmesi hukuken mümkün değil” yanıtını verdi.