BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.401,52
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gölette 3 çocuk cesedi bulundu

Kahramanmaraş'ta yağmurda sel oluşmasın diye kazılan çukura dolan su 3 çocuğa mezar oldu

Abone ol

Kahramanmaraş merkeze bağlı Döngel köyündeki gölette cesetleri bulunan 3 çocuğun cenazeleri toprağa verildi. 

Gölette cesetleri bulunan Döngel İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri Mehmet Akif Koca (8), Davut Akçadağ (9) ve Erdem Dağ'ın (9) cenazeleri, dün gece Kahramanmaraş Devlet Hastanesinin morguna getirildi.

Cenazeler, sabah saatlerinde cumhuriyet savcısının gözetiminde yapılan otopsinin ardından aileler tarafından köylerine götürüldü.

Döngel Köyü İmamı Cafer Dağ'ın tek erkek çocuğu olan Erdem Dağ'ın cenazesi, Tekir beldesinde kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi. Davut Akçadağ ile Mehmet Akif Koca'nın cenazeleri ise Döngel köyünde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi.

Sel oluşmasın diye kazıldı

Söz konusu göletin birkaç ay önce yapıldığını belirten Davut Akçadağ'ın amcası Muharrem Akçadağ, ''Akşam namazına doğru haberimiz oldu. Bir kısmımız merkez köye gittik. Bir kısmımız göle aramaya geldik. Baktık gölette ayakkabı izleri var. Ayakkabıları bulduk. Ondan sonra iple çocukları çıkardık. Üçünün cesedini de ben çıkardım. Sonra cesetleri camiye kadar götürdük. Su birikintisi bir iki gün önce yağan yağmurdan dolayı oluşmuş. Sel oluşmasın diye yapılmıştı. Zaten aşağıda da çalışmalar sürüyor. Çocukların nasıl suya girdiğini bir türlü anlayamadık. Üzerindeki elbiseler olduğu gibi duruyordu. İkisinin ayakkabısı ayağındaydı, diğerinde ayakkabı yoktu'' diye konuştu.