BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.442,08

Gökyüzünde Tatil

Yaz ve kış tatillerinde gidilen bölge ve konaklanılan otellerde; kayak, snowboard, Kitesurf, wakeboard, su kayağı, windsurf gibi ekstrem sporlar, rafting ve su sporları tatil anlayışında spor, eğlence, keşif, adrenalin ve heyecan keyifli bir tatil kişini

Merhabalar,

Yaz ve kış tatillerinde gidilen bölge ve konaklanılan otellerde; kayak, snowboard, Kitesurf,  wakeboard, su kayağı, windsurf gibi ekstrem sporlar, rafting ve su sporları tatil anlayışında spor, eğlence, keşif, adrenalin ve heyecan keyifli bir tatil kişinin tercihine göre tatilde eğlenirken dinlenmenin alternatifleri olarak karşımıza çıkıyor.

  

Bende 2012 yaz sezonu Club Marco Polo  Personel  Gala Gecesi davetlisi olarak bu oteldeki anlamlı geceye onur konuğu olarak katılmanın onur ve heyecanını duydum. Geceyle ilgili ayrıntıları da sizlerle paylaşacağım.

  

Ama öncesinde paraşütle gökyüzünde tatil başkadır dedirten keyifli bir uçuş gerçekleştirdim. Marco Polo Su Sporlarının 20 yıllık deneyimli ismi Abdullah Kocabıyık ve ekibi Sunshine Water Sport's olarak bu deneyimi sizlerle paylaşmam için seferber oldu.

  

Bütün hazırlıklarımız tamamlandıktan sonra sahilde doğu ve batı istasyonlarını büyük bir dikkatle kontrol eden Club Marco Polo’nun cankurtaranı Halil İbrahim Aydın’ın gözetiminde güvenli bir şekilde denize açıldım.

  

Kolumdaki el kamerasıyla da gökyüzünden Kemer’in güzelliklerini çekme şansım oldu. Güneşli ve güzel bir günde, tatlı bir heyecanla artık gökyüzündeydim.

  

Masmavi bir deniz, tekneler, yelkenliler, su sporları yapan tatilciler ilk gözlemlerimdi.

  

Gökyüzünde deniz de, doğa da ayrı güzeldi. Bir tarafımda Antik Likya bölgesinin Çıralı Ulupınar, Olimpos, Adrasan, Tahtalı gibi bakir alanları, diğer tarafımdaysa; Antik Pamfilya bölgesi, Toroslar, Phaselis, Çamyuva ve Kemer ‘in sahil şeridi tüm görkemiyle gözlerimdeydi.

  

Biran 2365 metrede sanki Akdeniz Sedirlerine dokunurcasına muhteşem bir manzarayla Türkiye-İsviçre ortaklığı ile turizme kazandırılan teleferik yolcuğu aklımdan geçti. Olimpos Koyu, Ceneviz Koyu, Adrasan Koyu, Maden Koyu, Phaselis Koyunda doğa ile denizin buluştuğu koylarda yüzebilmek ya da Musa Dağı, Tahtalı Dağı ve Olimpos Beydağları eteklerinde patika yürüyüş yollarında olmak…

  

Mitolojiye Meydan Okuyan Yanartaş

Chimera’nın Çığlığı

Biran daldım mitolojik bir efsaneydi hayalimde canlanan. Likya Ülkesinin durdurulamaz belası, söndürülemez alevlerin korkulu rüyası, Aslan kafalı, keçi ve yılan vücutlu Chimera  Ejderhası tüm Likya ülkesinin korkulu rüyası olmuşta krallardan, krallara kendi ölüm fermanıyla gönderilen Bellerophon ceza için son rövanşı olmuş, Pegasus isimli kanatlı atıyla Olimpos Dağının dokunulmaz ejderhasını tam Çıralı Yanartaş’ın zirvesinde mızraklayarak öldürmüş ama alevleri Yanartaş’ta hiç söndürülememiş. Tıpkı Anadolu’ da hiç sönmeyen ateşin sonsuzluğa karıştığı tüm dünyanın ilgi odağı turizm cenneti Türkiye’miz gibi.

    

Yavaş yavaş gökyüzü semalarından Club Marco Polo’ya doğru inişe geçtiğimde hummalı bir hazırlık ve heyecan vardı.

  

Ayaklarımı bastığım kumsalda denizin kıyısında bana el sallayan bir çocuk ve tatilcilerin sempatik tavırları bu keyifli dakikalara daha da bir anlam kattı. Gökyüzünde tatil bir başkadır, denemenizi tavsiye ederim.

Tatil Tadında Kalın.