BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Gökkube inşaatında çökme

Isparta Belediyesi’nin yapımına Aralık 2011’de başlanılan toplam 50 bin metrekarelik alanda kurulacak Gökkubbe Ulusal Fuar Kongre Sergi ve K...

Abone ol

Isparta Belediyesi’nin yapımına Aralık 2011’de başlanılan toplam 50 bin metrekarelik alanda kurulacak Gökkubbe Ulusal Fuar Kongre Sergi ve Kapalı Pazaryeri inşaatında kullanılan çelik konstrüksiyon çöktü.
Saat 12:30 sıralarında büyük bir gürültüyle çöken çelik malzemeler, müteahhit firmanın iki vincinin zarar görmesine neden oldu.
Toplam 200 ton ağırlığındaki çelik malzemenin çökmesine imalat montaj ve uygulama hatasının neden olduğu belirtildi. Beton sütunlarla montajlı çelik konstrüksiyonların bağlantısının sağlandığı ortadaki kasnak diye tabir edilen çelik kütlenin yükü taşıyamaması nedeniyle çökme meydana geldiği belirtildi. Olay anında inşaat alanında kimsenin olmayışı bir faciayı önledi.
Olay yerine gelen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yetkililerden bilgi aldı, maddi zararın boyutuna ilişkin açıklama yapmadı. Olayla ilgili açıklamanın daha sonra yapılacağı belirtildi. Yaklaşık 6 milyon TL’ye malolması planlanan projenin 30 Ağustos’ta MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından açılması planlanıyordu. Ancak, bu olaydan sonra projenin bu tarihe yetiştirilmesinin zor olduğu bildirildi.
(İHA)