BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,73
ALTIN 2.386,44
HABER /  DÜNYA

Bakan Ergin Mısır’da kanlı saldırıyı kınadı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Mısır’da gerçekleşen katliamı kınıyoruz, lanetliyoruz" dedi. <br/>Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak i...

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Mısır’da gerçekleşen katliamı kınıyoruz, lanetliyoruz" dedi.
Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için Hatay’a gelen Bakan Ergin, Mısır halkının zulme maruz kaldığını belirterek, ”Sözüm ona demokratları, sözüm ona insan hakları savunucularını gözlerimiz arıyor. Ama bugün onları göremiyoruz. Maalesef yüzlerce insan ateşli silahlarla katledilirken, hiçbir şiddet eylemi yapmayan kitlelere karşı böyle hunharca alçakça yapılan saldırıyı lanetliyoruz” dedi.
Mısır’daki katliamın verdiği elem kadar dünyanın suskunluğu, dünyada insan hakları adına demokrasi adına her zaman seslerini yükselten kesimlerin lal olmalarının daha fazla üzdüğünü ifade eden Ergin, şöyle konuştu: "Göstermelik ve sahte demokratların bugün bir şey demeleri gerekiyor. Yarın başka coğrafyada başka mekanlarda sesinizi yükseltmek hakkını kaybediyorsunuz. Onun için kardeş Mısır halkının yaşamış olduğu bu acıyı yüreğimde hissediyorum bu katliamı yapanları lanetliyorum ve şu güzel Ramazan günlerinde bir an önce sona ermesi için Allah’a dua ediyorum.”
(İHA)