BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.395,76
HABER /  DÜNYA

PKK asayiş üyesi bir kişi yakalandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, yüzleri maskeli bir grup izinsiz gösteri yapmak istedi. Polisin müdahale ettiği izinsiz gösteride PKK’nın sözde a...

Abone ol

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, yüzleri maskeli bir grup izinsiz gösteri yapmak istedi. Polisin müdahale ettiği izinsiz gösteride PKK’nın sözde asayiş gurubunda olduğu öğrenilen bir kişi polisler tarafından yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, Nur Mahallesi’nde bir araya gelen PKK’nın gençlik yapılanması olan PKK asayiş gurubu olarak kendilerini tanıtan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri, İdil Caddesinde yolu trafiğe kapatıp, kimlik kontrolü yaptı. Yoldan geçen araçları tek tek durdurup kimlik kontrolü yapan yüzleri maskeli gurup, olay yerine sevk edilen polis zırhlı araçları ve TOMA’lara taş, havaifişek, ses bombası ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis yol kesip kimlik kontrolü yapan yüzleri maskeli guruplara gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı.
YDG-H üyeleri ile polisler arasında sahura kadar devam eden çatışmada, YDG-H üyesi olduğu öğrenilen A.Ö. polisin göstericilere yaptığı müdahalede yakalandı. Gözaltına alınan A.Ö., Cizre Devlet Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrolünden sonra sorgulanmak üzere İlçe emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Amirliği’ne götürüldü.
(İHA)