BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,71
ALTIN 2.389,92
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>Somali’deki Türk Büyükelçiliği’ne saldırı<br/>Mogadişu - Somali’nin Başkenti Mogadi...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Somali’deki Türk Büyükelçiliği’ne saldırı
Mogadişu - Somali’nin Başkenti Mogadişu’daki Türk büyükelçiliği’ne bombalı saldırı düzenlendi. Olayda binayı korumakla görevli bir polis memuru hayatını kaybederken biri ağır 3 polis de yaralandı. İlk tedavileri Türk doktorlar tarafından yapılan yaralılar ambulans uçakla Türkiye’ye gönderildi.

“Taksim’de yapamadıklarını Kahire’de yaptılar”
İstanbul - İstanbul’da iftar yemeğine katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Mısır’da yaşanan katliamı kınadı. Bağış, “Taksim’de yapamadıklarını Kahire’de yaptılar” dedi.

KKTC’de halk sandık başında
Lefkoşa – KKTC’de halk, Cumhuriyet Meclisi’nde görev yapacak 50 milletvekilini belirlemek için sandık başına gitti. Saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi 18.00’e kadar devam edecek. Milletvekilliği erken genel seçiminde, toplam 172 bin 803 seçmen, 670 sandıkta oy kullanacak.

Misafir lemuların heyecanlı bekleyişi
Bursa Zoo Park’ın sevimli sakinlerinden olan halka kuyruklu 7 lemura, İspanya’dan kırmızı yakalı iki misafir lemur geldi. Kendileri için hazırlanan özel kafeslerinde adaptasyon sürecini tamamlaması beklenen sevimli hayvanlar, kendi familyasından olan diğer lemurlarla bir araya gelecekleri günü bekliyor. Bakıcılarının üzerlerine titrediği misafir lemurlar, meyve salatasını yerken, renkli görüntüler oluşturdu.

Bu da pide kuyruğunda hırsızlık
Bursa - Bursa’da, iftar öncesi pide kuyruğunda bekleyenleri sıkıştırarak paralarını çaldığı öne sürülen 2’si kardeş 3 kişi polis tarafından yakalandı. Bir vatandaşın cebinden yaklaşık 9 bin lira çalan zanlıların, soğukkanlı hareketleri güvenlik kamerasına yansıdı.

Orantısız sevgi papağını susturdu
Adana’da, bir pastanedeki papağan müşterilerin ilgisi ve orantısız sevgisi yüzünden konuşamaz hale geldi. Daha fazla konuşması için başına vurulan "Sasha" isimli papağanın adeta dili tutuldu. Sahibi, getirildiği ilk günlerde ıslık çalan ve bir çok kelimeyi söyleyen sevimli hayvanı veterinere götürmeyi düşünmediğini söyledi.
(İHA)