BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gökçekten ev alacaklara uyarı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, iki firmanın vatandaşların arsasını alarak uçuk rakamlara sattıklarını iddia ederek, olayı bankerlik olayı ile kıyasladı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iki firmanın vatandaşların arsasını alarak uçuk rakamlara sattıklarını iddia ederek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm bölgesinde daire satacağını iddia eden firmalar olduğu taktirde vatandaşların Büyükşehir Belediyesi'ne şikayet etmelerini istedi.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında bazı firmaların insanları ev sahibi yapacağı iddiasıyla kandırdıklarını söyledi. Ankara'nın yeni bir bankerlik olayıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Gökçek, "Global firma ve Yavuz grup adı altında 2 firma vatandaşları ev sahibi yapacağını iddia ederek gazetelere reklam veriyor. TRT'nin arkası ve Dikmen vadisi ile bilgiler vermiş. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştireceği projelerle ilgili medyaya reklam veriyor. Sonra da insanlar koşarak anlaşma yapıyor. Global satış protokolü imzalıyor. Dikmen 4. Etapla ilgili daire sözleşmesi imzalıyor" diye konuştu.

Vatandaşları bu konu hakkında uyaran Gökçek, bu tür olaylar karşısında Ankaralılar'ın dikkatli olmasını istedi. Gökçek, Global Grup adlı firmanın metresini 20 milyon liradan alıp vatandaşa 150 milyon liraya sattığını iddia ederek, "Global grubun vatandaşı aldatmasından dolayı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Cumhuriyet savcılığı ve ATO'ya suç duyurusunda bulunduk. Verilen paraların karşılığını bulmaları mümkün değil. Bu kişiler yalan söylüyor. Bu tip satışlar için vatandaşlarımızı ikaz ediyoruz. Ankara
Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm bölgesinde daire satacağını iddia eden varsa bize şikayet etsinler" dedi.

'Ne kadarlık bir satış yapıldı' şeklindeki soru üzerine, Gökçek, "Resmi bir rakam yok. Ama rivayet ediliyor. 25 milyon YTL'lik bir satış yapılmıştır" dedi.
Gökçek, firmaların kadastro arsa sözleşmesi adı altında bir belge verdiğini hatırlatarak, vatandaşı aldatmaya yönelik her türlü oyunun olduğunu dile getirdi. Gökçek, konuşmalarından dolayı bir hata varsa firmaların 'Melih Gökçek'i mahkemeyi vermeleri istediğine işaret ederek, "Bir vatandaş 290 milyar lira para ödemiş, vatandaşlara 10 tane daire sahibi olacağım demiş. Global grubun gazetelere reklam vermeden önce haberimiz vardı. Bu konuyu kamuoyuna açıklamak zorundayız" şeklinde konuştu.