BIST 10.282
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.416,85
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gökçek'in o tweet'ine suç duyurusu

Türkiye Gençlik Birliği metro inşaatıyla ilgili Melih Gökçek'e dava açıyor

Abone ol

Milliyet'in haberine göre; TGB'den yapılan açıklamada 22 Haziran günü çöken metro inşaatı sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılarak, "Göz göre göre gelen kaza, ülkemizde insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu bir kez daha göstermiştir" denildi. TGB olayın unutulmasının önüne geçmek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve sorumlu kamu görevlilerinin gerekli cezaları almalarını sağlamak için ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Suç duyurusuyla ilgili basın açıklaması bugün Ankara Adliyesi Önü'nde yapılacak.

GÖKÇEK, GÖÇÜKLE İLGİLİ DÜN AKŞAM TWEET ATTI

Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, göçükle ilgili ilk tweetini Pazar akşamı attı. Çamlıdere'deki çalışmaları dolayısıyla son derece yoğun günler geçirdiğini kaydeden Gökçek, Twitter’dan yazdığı mesajda, metro yapımının Ulaştırma Bakanlığı’na devredildiğini belirterek, “Bizim yapmadığımız yerden biz nasıl sorumlu oluyoruz, anlamak mümkün değil” dedi.

Gökçek, Twitter’da, Genelkurmay Başkanlığı önünde metro inşaatının çökmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Bazı kendini bilmezler sırf muhalefet olsun diyerek bizi suçlamışlar” diyen Gökçek, metro yapımının Ulaştırma Bakanlığı’na devredildiğini herkesin bildiğini savundu. Olaya Savcılığın el koyduğunu, bu nedenle konu hakkında yorum yapmanın yasak olduğunu kaydeden Gökçek, şunları ifade etti:

“Allah vefat eden kardeşimize rahmet eylesin. Mekanını cennet eylesin. Ailesine ve yakınlarına sabır versin. Bazı kendini bilmezler sırf muhalefet olsun, diyerek bizi suçlamışlar. Metro yapımının Ulaştırma Bakanlığı’na devredildiğini bilmeyen bir tek deve kuşları kaldı. Bizim yapmadığımız yerden biz nasıl sorumlu oluyoruz, anlamak mümkün değil. Bu iddiada bulunanların bir zeka testinden geçmeleri şart. Kaldı ki, olan olayda ihmal var mı yok mu, bu bilirkişi incelemesi neticesinde ortaya çıkacak. Benim bu kişilere tavsiyem, siyasetlerini ölen kişiler üzerinden yapmasınlar. Bir kişinin ölümüne neredeyse sevinecekler sırf siyaset yapılsın diye. Bu konuda Savcılığın raporunu bekleyeceğiz. Rapor çıkmadan başka yorum yapmayacağım.”