BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

Gökçek sorusuna öyle bir cevap verdi ki!

Yarın NATO toplantısı için Türkiye'ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf'a Melih Gökçek sorulunca bakın ne cevap verdi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf yarın Türkiye'ye geliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ın  twitter'da 'sarışın' diye bahsettiği Harrf, Melih Gökçek ile bir araya gelecek mi?

NATO toplantısı için Türkiye'ye gelecek olan Harf'e Gökçek'le görüşüp görüşmeyeceği soruldu. Gökçek'in "sarışın" dediği Harf yanıt verdi: "NATO toplantısı için geliyorum. Seviyeler farklı..."

POLEMİK NASIL BAŞLAMIŞTI?

Gökçek ile Harf arasındaki polemik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın attığı bir tweet ile başlamıştı. Gökçek, Baltimore'daki polis şiddetinden bahsettiği tweet'inde, Harf'e hitaben 'Hadi sarışın cevap versene. 'Come on blonde answer now' diye yazmıştı.

Harf da günlük basın toplantısında, "O sözlere yanıt verip, onurlandırmayı düşünmüyorum" demişti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de Gökçek'in "sarışın" hitabına karşılık, "hepimiz sarışınız" kampanyası başlatmış, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass de photoshop'la saçlarının sarartıldığı bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak, kampanyaya katılmıştı.

"GÖRÜŞECEĞİMİ SANMIYORUM"

Marie Harf, yarın Antalya'da gerçekleştirilecek NATO toplantısına katılacak.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin heyetinde yarın Türkiye'ye gelecek olan Harf'e, Gökçek'le yaşadığı "sarışın" polemiği hatırlatılarak, "Kendisiyle görüşecek misiniz" sorusu yöneltildi. Soruyu, "Hâlâ bu konuyla ilgilenenlerin olması benim açımdan sürpriz oldu" diyerek yanıtlayan Harf, şöyle konuştu: "Açıkçası, görüşeceğimi sanmıyorum. NATO müttefiklerimiz ile görüşmek üzere gidiyoruz. Ankara Belediye Başkanı'nın bu görüşmelerin bir parçası olduğunu düşünmüyorum. Farklı seviyeler."