BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,27
HABER /  GÜNCEL

Kenan Evren'in gerçek ölüm nedeni ne bomba iddia!

Kenan Evren'in gerçek ölüm sebebi ne? Ölüm raporunda yazılanlar gerçek mi? İşte Evren'in ölümüyle ilgili o bomba iddia...

Abone ol

7. Cumhurbaşkanı ve 12 Eylül askeri darbesinin mimarı Kenan Evren’in cenazesine, Meclis’te grubu bulunan dört partiden de bir katılım gerçekleşmeyeceği haberinin gündemin en konuşulan maddesi olmasının ardından, Evren'in ölümüne ilişkin bomba etkisi yaratacak bir iddia ortaya atıldı. 

Evren’in “yaşlılığa bağlı solumun yetmezliği”  olarak tanımlanan ölüm nedenine ilişkin, bu sebebin gerçeği bütünüyle ifade etmediği; Evren'in son günlerinde yatağından düşerek kalçasını ve kolunu kırdığı; iyileşme sürecindeyken yediği yemeğin akciğerine kaçması üzerine öldüğü iddiası gündeme geldi.

EVREN'İN GERÇEK ÖLÜM SEBEBİ NE?

TV6’da Gülümhan Gülten'in hazırlayıp sunduğu Gündem Arası programında yer alan ilgili haberde ortaya atılan bu iddiaya göre, Mart 2012'den itibaren yaşlılığa bağlı bir dizi rahatsızlık nedeniyle Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedaviye alınan Evren’in, yaşlılığa bağlı olarak değil, yemek yerken, yediği yemeğin akciğerine kaçması sonucu “aspirasyon” nedeniyle öldüğü ifade edildi.

kenan-evren.20150512102221.jpg

'YEDİĞİ YEMEK AKCİĞERİNE KAÇTI' İDDİASI

Yakın çevresinden alınan bilgilere dayandırılan habere göre, 'Evren'in, yaklaşık 10 gün önce yatağından düşmesi ve  bu sırada kalça kemiği ile kolunu kırmasının ardından, özel yoğun bakım ünitesine alındığı, burada tedavi edildiği ve “emboli” olarak bilinen “pıhtı atması” riskinin de bertaraf edildiği, mucizevi bir şekilde bu süreçte hızla iyileştiği, bu sebeple de kısa bir süre önce yeniden odasına alındığı, iyileştiği için yemeklerini de normal şekilde yediği ve son olarak da  birkaç gün önce yatağında yemek yediği sırada rahatsızlandığı, bu sırada yediği yemeğin akciğerine kaçtığı' iddia edildi.

"AKCİĞER ASPİRASYONU"

Sonrasında, Evren'in akciğerine kaçan yemek parçalarının bronşlara ulaştığının anlaşıldığı ve doktorların, akciğer aspirasyonu (akciğere yabancı cisim kaçması) teşhisiyle Evren’e müdahale ettikleri, fakat kurtarılamadığı ileri sürüldü.

kenan-evrenin-kizi-senay-gurvit.20150512102729.jpg
KIZI EVREN'İN SON GÜNLERİNİ BÖYLE ANLATMIŞTI

Evren'in, CNN Türk’te Mirgün Cabas’ın sunduğu “Her Şey” programına telefon bağlantısıyla katılan kızı Şenay Gürvit, "Kenan Evren'in hastanedeki son günleri nasıldı?" sorusuna, "Kolu kırılmıştı. Bilinci tekrar yoğun bakıma alınana kadar açıktı" diye cevap vermişti.

ASKERİ DOKTORLAR İDDİALARI YALANLADI

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, ismini açıklamayan askeri doktorların Evren'in ölümüne ilişkin 'akciğerine yabancı cisim kaçtığı' iddialarını yalanladığı belirtildi. Habere göre, askeri doktorlar, "Bazı medya sitelerinde dün, Evren’in “yemek yerken boğulduğu” iddiaları yer aldı. Ancak, askeri doktorlar Evren’in son dönemlerde doğrudan “sindirim sistemine mama verilerek” beslendiğini bildirdiler. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen askeri doktorlar, şu bilgileri verdi: “Bu doğru olamaz. Son döneminde hasta nazogastik sonda ile besleniyor. Yani sindirim sistemine mama direkt veriliyor. Çoklu organ yetmezliği var. Böyle bir hasta yoğun bakımda, ağızdan normal beslenemez. Ağızdan beslenirken soluk borusuna gıda kaçan bir insan anında yaşamını yitirir. Saatlerce sürmez. Nazogastik sonda ile beslenen birinin soluk borusuna yiyecek kaçması söz konusu olamaz.”  dedi.