BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.436,11
HABER /  GÜNCEL

Davullu zurnalı Kenan Evren töreni

İzmir'de Kenan Evren'in ölümü nedeniyle bir grup vatandaş, helva dağıtıp davul zurna çaldırdılar.

Abone ol
Tedavi gördüğü GATA'da 98 yaşında yaşamını yitiren Kenan Evren için davullu zurnalı helva dağıttılar! İzmir'in Dikili İlçesi'ndeki helva dağıtımına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, CHP Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Evren'i küçük bir törenle andıklarını söyledi.

Dikili Atatürk Meydanı'ndaki helva dağıtımına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Helva dağıtımı sırasında bir vatandaşın "Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?" diye sorması üzerine kalabalık, hepbir ağızdan "darbeci bilirdik", "faşişt bilirdik" diye bağırdı. Helva dağıtımına katılan CHP'li Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Bir yığın insanın katili darbeci Kenan Evren'i küçük bir tören ile andık. Gittiği yerde herhalde onu bekliyorlardır" dedi.

12 Eylül mağdurlarından Hüseyin Demirdal da Kenan Evren'in doğal yollardan yaşamını yitirmesine üzüldüğünü belirtip, "Bu aslında 12 Eylül dönemine ilişkin sembolik bir protestodur. Kenan Evren burada semboliktir. Çünkü 12 Eylül kurumsal bir yapıydı, bir devlet yapısıydı. O dönemde görev alan herkesin hesap vermesi gerekir. Bu sadece Kenan Evren olayı değildir" diye konuştu. 12 Eylül mağdurlarından Zeki Çetinkoç, bu darbenin demokrasi açısından ülkeyi en az 10 yıl geriye götürdüğünü vurgulayıp, "Bizim açımızdan Kenan Evren diktatördür. Bu kişi yüzünden ömrümün üçte biri ceza evinde geçti. Hayatına neden olduğu yoldaşlarımızın onu gideceği yerde beklediklerini düşünüyorum" diye konuştu. Davullu, zurnalı helva dağıtımı sırasında bir çok kişide 12 Eylül darbesi ve yönetimini kınadı.ZMİR'in Dikili İlçesi'nde, 12 Eylül askeri darbesinin mimarı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 98 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından, vatandaşlar tarafından davul, zurna eşliğinde helva dağıtıldı.
 
Dikili Atatürk Meydanı'ndaki helva dağıtımına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Helva dağıtımı sırasında bir vatandaşın "Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?" diye sorması üzerine kalabalık, hepbir ağızdan "darbeci bilirdik", "faşişt bilirdik" diye bağırdı. Helva dağıtımına katılan CHP'li Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Bir yığın insanın katili darbeci Kenan Evren'i küçük bir tören ile andık. Gittiği yerde herhalde onu bekliyorlardır. Darısı bu ülkedeki diğer diktatörlerin başına" dedi. 12 Eylül mağdurlarından Hüseyin Demirdal da Kenan Evren'in doğal yollardan yaşamını yitirmesine üzüldüğünü belirtip, "Bu aslında 12 Eylül dönemine ilişkin sembolik bir protestodur. Kenan Evren burada semboliktir. Çünkü 12 Eylül kurumsal bir yapıydı, bir devlet yapısıydı. O dönemde görev alan herkesin hesap vermesi gerekir. Bu sadece Kenan Evren olayı değildir" diye konuştu. 12 Eylül mağdurlarından Zeki Çetinkoç, bu darbenin demokrasi açısından ülkeyi en az 10 yıl geriye götürdüğünü vurgulayıp, "Bizim açımızdan Kenan Evren diktatördür. Bu kişi yüzünden ömrümün üçte biri ceza evinde geçti. Hayatına neden olduğu yoldaşlarımızın onu gideceği yerde beklediklerini düşünüyorum" diye konuştu. Davullu, zurnalı helva dağıtımı sırasında bir çok kişide 12 Eylül darbesi ve yönetimini kınadı.