BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,66
HABER /  GÜNCEL

Gökçek 'sarışın' ABD Büyükelçisiyle dalgasını geçti

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi John Bass Instagram hesabından 'sarı saçlı' bir fotoğrafını paylaşmasına Gökçek esprili bir dille yanıt verdi.

Abone ol

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi John Bass Instagram hesabından 'sarı saçlı' bir fotoğrafını paylaşıp, "ABD'li diplomatlar: hepimiz sarışınız. American diplomats: we're all blonde." şeklinde mesaj yazdı. 

Saç rengini tutturamayan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Gökçek'in diline düştü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Habertürk TV'de Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

BÜYÜKELÇİYE KUAFÖR ÖNERDİ

Bass'ın fotoğrafına cevap veren Gökçek şöyle konuştu: "Bu kadın sarışın Amerikalı diye tanınır. Her zaman gazetelerde sarışın Amerikalı diye verirler. Benim uydurduğum kelime değil. Benim eşimin de saçı sarı. Bu bir espiri. Ben dikkat etmemiştim saçının o kadarı sarı olduğunu, iyi boyatmamış. Türkiye'de çok iyi sarı saç boyayan kuaförler var. Sayın elçi arzu ederse bana müracat etsin. Ben kendisine bazı kuaförler önerebilirim. Bunun cinsiyetle alakası yok yani. Cinsiyete falan çekmesinler."
 

 bass.jpg
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Marie Harf'a twitter üzerinden 'Hadi sarışın cevap versene. Come on blonde answer now' diye mesaj yazmıştı. Harf ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in sözlerine yanıt vermeyi düşünmediğini belirterek, "O sözlere yanıt verip, onurlandırmayı düşünmüyorum" diye konuşmuştu

balti̇more.20150501082015.jpg

ABD polisinin Baltimore kentinde polisin sert önlemleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in gündeminde. Gökçek, Gezi eylemlerinde Türk polisini 'orantısız güç' kullanmakla eleştiren ABD yönetimine bu fotoğrafla gönderme yapmıştı.

MARİE HARF GÖKÇEK İÇİN NE DEDİ?