BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.433,18
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs tatil mi hangi kurumlar açık?

1 Mayıs işçi bayramı resmi tatil olarak ilan edilmesinin ardından 1 Mayıs cuma günü okullar kapalı olacak. Memur ve çalışanlar cuma günü tatil yapacak.

Abone ol

Cuma günü 1 Mayıs İşçi Bayramı peki cuma günü tatil mi, okul var mı diye soranların beklediği cevap. Cuma günü 1 Mayıs resmi tatil dolayısı ile okullar ve kamu kurumları kapalı olacak. Memurlar ve işçiler cuma günü resmi izinli sayılıp tatil yapacak. PTT, SGK, banka gibi kurumlar ise özel durumlar dışında kapalı olacak. 1 Mayıs tatilinin cuma gününe denk gelmesi ile tam 3 gün tatil yapacak olan çalışanlar 4 Mayıs pazartesi günü iş başı yapacak.

1-mayis.20150428100851.jpg

1 MAYIS TATİLİ UZUYOR

Bu iki günlük tatilin arkasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olması sebebiyle tüm öğrencilere ve tüm çalışanlara tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü haftasonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 güne kadar uzayabilecek.

TEOG SINAVI KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

1 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? Bilindiği üzere TEOG sınavı 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğrenciler ise 1 Mayıs'ta okulların tatil olup olmadığını merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konuya açıklık getirdi.

29-30 Nisan TEOG sınavının ardından 1 Mayıs'ta resmi tatil ilan edildi ve buna göre tatil süresi 5 güne kadar uzadı.

Nisan sonunda hangi günler okullar tatil edildi? 8. sınıf öğrencilerinin gireceği bu sınavların yapıldığı tüm ortaokullarda diğer öğrenciler (5, 6 ve 7. sınıf) ders yapmayacak. Aynı şekilde ortaokullarla birlikte aynı bahçede eğitim gören ilkokullarda da ders yapılmayacak. 29 Nisan Çarşamba günü ile 30 Nisan Perşembe günleri milyonlarca öğrenci için tatil olacak.