BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,47
HABER /  GÜNCEL

Gökçek, 5 yıl sonra rekor kıracak...

Türkiye'nin en çok konuşulan belediye başkanı Melih Gökçek, gelecek 5 yılda en büyük hedefini başarırsa, büyük bir rekorun da sahibi olacak.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA- Türkiye'nin en çok konuşulan, en çok tartışılan belediye Başkanı Melik Gökçek'in gelecek 5 yıldaki ilk hedefi belli oldu:
Daha çok ödül almak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2010-2014 Startejik Planı yayınlandı. Hazırlanan planın, "Startejik Amaç ve Hedeflerimiz" bölümünde ilk sırada "belediyecilik faaliyetlerinde örnek belediye haline gelmek" var. Peki örnek belediye haline gelmek için startejik hedefler ne? İşte hazırlanan plana göre bu stratejik hedefler:

- Belediye faaliyetleri nedeni ile yıl içerisinde en çok ödül alan belediye haline gelmek

-  Uluslararası alanda en çok ödül alan belediye haline gelmek

- Türkiye'nin pek çok belediyesinde örnek alınan projelerimizi çoğaltmak.

ANKARA AVRUPA KENDİ OLDU

Gökçek 15 yıllık belediye başkanlığı döneminde yurt içinde ve dışında pek çok ödül aldı. Bunların içinde Avrupa Diploması, Avrupa Şeref Bayrağı, Avrupa Şeref Plaketi'nin yanı sıra en önemlisi Avrupa Ödülü. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve uluslararası ilişkilerde dünyada örnek teşkil edecek çalışmalar yapan kentler ve belediyelere verilen en büyük ödül olan Avrupa Ödülü 10 Ekim'de verilecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi adına ödülü Başkan Melih Gökçek, 10 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek törenle ödülü Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Luis Marie de Puıg’den alacak.

"HATIR İÇİN VERİLMİYOR"
Avrupa Parlamentosu tarafından verilen Avrupa Büyük Ödülü’ne ilişkin açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Bu çok önemli bir olay. Yani bir kent Avrupa Şeref Bayrağı’nı, Avrupa Şeref Plaketi’ni ve Avrupa Büyük Ödülü’nü alıyor. Bu ödülü 7 yıl içerisinde alan bizden başka hiçbir kent yok. Üç ödülü birden alan belediye başkanı da benden başka yok. Avrupa’da gelişigüzel hatır için verilen bir ödül değil. Bir belediye için Avrupa’nın en önemli konusu. Bunu kazanmışız, bir belediye başkanı için daha başka nasıl mutluluk olur, bilmiyorum” dedi.