BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.392,68
HABER /  DÜNYA

Göçmen kaçakçılarına darbe: 17 gözaltı

Ankara polisinin göçmen kaçakçılığı yapan bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı. <br/>Ankara Emniyet Müdürl...

Abone ol

Ankara polisinin göçmen kaçakçılığı yapan bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT Ankara Bölge Başkanlığı’nın müşterek düzenlediği bir çalışmada, bir suç örgütünün Afganistan ve İran ülkesindeki insan kaçakçılarıyla birlikte hareket ederek göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından ekonomik çıkar amaçlı kurulan suç örgütünün liderinin M.B, yöneticilerinin ise H S., H.A., Y. M. C., A.İ., H.S ve N.T, S. Ö, A.K., A.Y, R.T, A. Ö, A. K, adlı olduğu şüphelilere yönelik Ankara, Van, Aksaray, Hatay, Hakkari, İstanbul, Konya, Nevşehir, Niğde illerinde olmak üzere toplam 9 ilde eşzamanlı yapılan operasyon neticesinde, 5’i Afganistan uyruklu olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı.
Düzenlenen operasyonda, suç örgütü tarafından gerçekleştirilen 8 ayrı olayda, illegal olarak Türkiye’ye getirilen 52 göçmen, 11 adet sahte belge, yabancı uyruklu şahıslara ait pasaport,1 adet ruhsatsız tabanca, şüphelilerin aralarında para transferlerini gerçekleştirdikleri değerlendirilen banka dekontu, yabancı uyruklu şahıslardan alınan paraların kayıt altına alındığı ajanda, 18 milyon 980 bin İran Tümeni ve 2 adet Afgan kimliği ele geçirildi.
İfadeleri alınan 8 şüpheli serbest bırakılırken, 4’ü Afganistan uyruklu olmak üzere 9 şüphelinin de adli mercilere sevk edileceği bildirildi.
(İHA)