BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,75
ALTIN 2.382,07
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Gmail şahsi bilgileri paylaşıyor mu?

Google'ın ücretsiz mail hizmeti Gmail'i kullanan kişilerin mahremiyeti yok.

Abone ol

- Google'a, şirketin e-posta taramasının mahremiyet yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla bir dava açılmıştı.

GOOGLE AÇIKLAMASI

Google çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Haberleri yalanlayan açıklama şöyle: 

“Kullanıcılarımızın mahremiyeti ve güvenliğini bizim için son derece ciddi ve önemli bir konudur, son dönemde bunun aksini iddia eden haberler ise tamamen gerçek dışıdır. Gmail için geliştirdiğimiz güvenlik ve mahremiyeti özellikleri endüstriye öncülük edecek derecede ileri düzeydedir ve söz konusu koruma herhangi bir Gmail kullanıcısına e-posta gönderen herkes için geçerlidir.”

Comsumer Watchdog isimli internet sitesinin elde ettiği bir mahkeme evrağına göre e-posta göndermek ve almak için Google'ın Gmail hizmetini kullanan 400 milyon kişiden biriyseniz, mahremiyet beklentiniz olmamalı.

ÜÇÜNCÜ ŞAHISA BİLGİ VERİLEBİLİR

Google, şirkete karşı açılan söz konusu grup davasının düşürülmesi için geçen ay mahkemeye bir dilekçe sundu. Consumer Watchdog'un elde ettiği evrağa göre Google'ın avukatları, davanın düşürülmesi taleplerinde 1979 tarihli bir kararı örnek gösterdiler. Söz konusu kararda, üçüncü şahıslara bilgi teslim eden kişilerin, o bilginin özel kalmasını beklememeleri gerektiği söylenmişti.

Google'ın sunduğu dilekçenin bir kısmında; "Bir iş arkadaşına yazılan bir mektubun sahibinin, alıcının asistanının söz konusu mektubu açması halinde şaşkınlığa uğrayamayacağı gibi, günümüzde web tabanlı e-posta kullanan kişiler de, iletişimlerinin alıcının ECS sağlayıcısı tarafından gönderim sırasında işlemden geçirilmesi halinde şaşkınlığa uğramamalı" deniyor