BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  GÜNCEL

Gizli tanık Kılıça suç attı!

Ergenekon'a bu kez de gizli bir tanığın ifadeleri damga vurdu. Tanık, Orgeneral Kılıç hakkında önemli iddialarda bulundu.

Abone ol

MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç hakkında gizli bir tanığın sözleri güne damgasını vurdu. O gizli tanık, Kılıç'ın irtibatta olduğu derneklere önemli yardımlarda bulunduğunu iddia etti.

Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan askeri personelin nüfuzunu kullanarak askeri birliklerdeki ihalelerden yardım gördükleri iddia edildi. Çanakkale'de yapılan Cumhuriyet mitingine dernek tarafından temin edilen minibüslerle gidildiğini aktaran Gizli Tanık 17, "Bildiğim kadarıyla bu araçlar minibüsçüler odası veya kooperatifi yetkilisi olan 'Ahmet' isimli kişi tarafından ücretsiz olarak temin edildi" dedi.

Araçların yakıtını dahi bu kişinin koydurduğunu belirten gizli tanık, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu kişi yardımı o sıralarda açılan 1. Ordu Komutanlığı'nın yakıt temini ihalesinin emekli Albay Fikri Karadağ'ın başkanlığını yaptığı Kuvayı Milliye Derneği aracı kılarak almak istemesi nedeniyle yapıyordu. Çünkü o sıralarda dernekte ihaleden para geleceği konuşuluyordu."

Bu ihaleler sırasında daha önce kendisini tanımadığı ancak bulunanlar söyleyince ismini öğrendiği MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın derneğe geldiğini belirterek gizli tanık, Fikri Karadağ'ın Kılınç'la kendi odasında görüştüğünü belirtek "Dernekte bulunanlar bahsettiğim ihalenin alınmasına ve derneğe bu yolla maddi yardımda bulunmasına Kılınç'ın yardım edeceğini konuşuyordu" iddiasında bulundu. Savcılık ifadesinde Kılınç, iddiaları yalanlayarak Fikri Karadağ'ı tanımadığını söyledi.

Bugün/ Tolga ATAR