BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  GÜNCEL

Gizemli Bilderberge kim katılıyor?

Dünyanın en gizemli buluşmasının adresi İstanbul. Komplo teorileri üretilen toplantılara bakın kimler katılıyor...

Abone ol

Komplo teorilerinde adına sık rastlanan, dünyanın en gizemli buluşmalarından Bilderberg, bu sefer İstanbul'da toplanıyor.

Konusu, katılımcıları ve içeriği gizli kaldığı için büyük merak uyandıran, aynı zamanda "dünyaya yön veren elitler grubu" olarak adlandıran Bilderberg'in İstanbul buluşması için Taksim'deki The Ritz Carlton Oteli seçildi.

Ünlü konuklar havaalanından zırhlı araçlarla otele getirilecek. Bugün başlayacak ve 3 gün sürecek toplantılar için güvenlik önlemleri alındı.

Bilderberg, Avrupa ve Amerika arasındaki ilişkiler konusunda strateji geliştirmek amacıyla Dış İlişkiler Komitesi (CFR) tarafından 1954'te Hollanda'da (Oosterbeek) Bilderberg Oteli'nde kuruldu.

Türkiye'den isimler
Açıklamada yer alan katılımcı listesine göre, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, BM Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, eski TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal ve Coca-Cola Company İcra Başkanı Muhtar Kent'in
yanı sıra Ümit Boyner, Cem Duna, Emre Gönensay, Cengiz Çandar ve Mehmet Ali Birand da katılımcılar arasında bulunuyor.

Yurtdışından isimler
Toplantıya, NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, eski Almanya İçişleri Bakanı Otto Schily, ABD'li diplomat Richard Holbrooke, Coca Cola'nın Başkanı George David, ABD'li ünlü işadamı David Rockefeller, ABD Başkanı George W. Bush'un Savunma Politika ve Stratejileri Danışmanı William J. Luti, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Robert B. Zoellick ile Yunanistan Ekonomi ve Hazine Bakanı George Alogoskoufis'in de katılması bekleniyor.