BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.405,45
HABER /  DÜNYA

Girişimcilere büyük destek

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA), istihdam olanaklarının ve girişimcilik kapasitesinin arttırılması başta olmak üzere, ekonomik alanda girişimci...

Abone ol

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA), istihdam olanaklarının ve girişimcilik kapasitesinin arttırılması başta olmak üzere, ekonomik alanda girişimcilere verilecek olan 2 milyon 100 bin TL tutarındaki doğrudan faaliyet ve teknik destek programlarının 17 Haziran’da ilan edileceği bildirdi.
17 Haziran 2013 tarihinde ‘2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı (2013 DFD)’ ve ‘2013 Yılı Teknik Destek Programının (2013 TD) ilan edileceğinin belirtildiği açıklamada, girişimcilere her iki programla da önemli maddi destek sağlanacağı kaydedildi. Her iki program kapsamında valilikler, kaymakamlıklar, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve meslek gruplarının başvurularının kabul edileceğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı (2013 DFD) ile ulusal ve bölgesel plan programlarla uyumlu şekilde, bölge için önem arz eden sanayi sektörlerinin rekabetçiliğinin arttırılması, bölge’nin turizm potansiyelinin olanaklarının araştırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması ve enerji verimliliğinin arttırılması ve istihdam olanaklarının ve girişimcilik kapasitesinin arttırılması hedeflenmektedir. 2013 DFD için tahsis edilen mali kaynak tutarı 1 milyon 400 bin TL olup, proje başına 25 bin TL ile 65 bin TL arasında destek sağlanacak olup başvuru sahiplerinin eş finansman yükümlülüğü bulunmamaktadır. 2013 Teknik Destek Programı (2013 TD) ile herhangi bir proje teklif çağrısı ile ilişkilendirilmemek koşuluyla bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlanması amaçlanmaktadır. 2013 TD için tahsis edilen bütçe 700 bin TL olup başvuru sahibine direkt bir mali destek sağlanmamaktadır.”
(İHA)