BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  DÜNYA

Vicdan azabı çeken sürücüyü sis farı yakalattı

Adana’da, aracıyla çarptığı çocuğun ölümüne sebep olan sürücü, sis farı parçalarından yola çıkılarak yakalandı. Evinde gözaltına alınan sürü...

Abone ol

Adana’da, aracıyla çarptığı çocuğun ölümüne sebep olan sürücü, sis farı parçalarından yola çıkılarak yakalandı. Evinde gözaltına alınan sürücü, "Ben de polisi bekliyordum, vicdan azabından 3 aydır uyuyamıyordum" dedi.
Edinilen bilgiye göre, kaza merkez Yüreğir ilçesi, Sinanpaşa Mahallesi’nde 16 Mart 2013 günü meydana geldi. İddiaya göre, 01 EK 853 plakalı otomobili ile D-400 Adana’dan Ceyhan istikametine doğru seyreden Tatlı G. (58), refüjdeki demirden atlayarak birden yola çıkan 17 yaşındaki Adnan Bucak’a çarptı. Çarpma sonucu çocuk ağır yaralanırken, otomobilin sağ camı ve sis farı kırıldı. Ancak sürücü yakınlarının saldırmasından korkarak durmayıp yoluna devam etti. Yaralanan çocuk Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı ancak 3 gün sonra hayatını kaybetti. Sürücü Tatlı G. ise Şehit Erkut Akbay Mahallesi’ndeki evine giderek, otomobili bahçesine çekip üzerini de brandayla kapatıp o günden sonra bir daha otomobiline binmedi. Ayrıca sürücü çocuğa ne olduğunu öğrenmek için ertesi gün gazetelere baktı ve televizyonlardan haberleri takip etti.
Çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri kaza yapan sürücüyü bulmak için çalışma başlattı.
Polis önce olay yerinde elde edilen sis farı parçalarından otomobilin markasını belirledi. Ardından Adana’da bulunan o markadaki otomobillerin hepsi tek tek incelemeye alındı. Ayrıca kaza yerini ve kaçış yönünü gören yaklaşık 30 kamera tek tek incelendi. Polis Adana’da çocuğu çarpan türde otomobil kullanan 80 kişinin listesini çıkardı. Daha sonra bu listedeki kişilerin evlerine tek tek baskın yapıldı. Tatlı G. evine gelen polisi görünce "Ben de sizi bekliyordum ne zaman geleceksiniz diye merak ediyordum" diyerek çocuğa çarptığını kabul etti. Otomobili de evinin bahçesinde sakladığını söyleyerek yerini gösterdi. Otomobil ve Tatlı G. emniyete getirildi. G. emniyette çocuğa çarptığı anda korktuğu için durmadığını söyledi. Zanlı emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında basın mensuplarına, "Vicdanım sızlıyor 3 aydır uyumuyordum" dedi.
(İHA)