BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gezmeye doyamayacağınız bir il

Tatile çıkacaksınız ama farklı bir mekan arıyorsunuz. Dert etmeyin işte size keşfedilmeyi bekleyen bir il daha..

Abone ol

İNTERNETHABER- Tatil turizmi denince ülkemizde akla belli başlı yerler gelir. Oysa doğuda keşfedilmeyi bekleyen o kadar güzel yerler var ki..

İşte onlardan biri de Şanlıurfa.. Fotoğraflara bakınca insanın 'burası Urfa mı?' diyesi geliyor. 81 ilin 81'inde saklı cennetler mevcut.

Türk insanı kendi güzelliğini yeni öğreniyor malesef. Yılların ihmal edilmiş bölgesine burun kıvıranlar, bu mekanları görünce fikirlerini kesin değiştireceklerdir.

Dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Şanlıurfa'yı ziyaret etmek isteyenler en az 3-4 gününü bu kente ayırması gerekiyor.

İŞTE O SAKLI CENNETTEN MANZARALAR

[PAGE]

  




Birecik barajının yapımı sırasında bir kısmı sular altında kalan Halfeti ilçesini ziyaret eden turistler, şehrin doğal güzelliklerini görme imkanı buluyor.

[PAGE]

  

Gaziantep yönünden gelen turistleri ilin girişinde Fırat'ın incisi Birecik ilçesi karşılıyor. Karasal iklimin hakim sürdüğü bölgede Fırat'ın kıyısındaki ilçe merkezine gelenler bir anda kendilerini sahil kentindeymiş gibi hissedebiliyor.

[PAGE]

  

Birecik barajının ypımı sırasında bir kısmı sulan atlında kalan Halfeti ilçesini ziyaret eden turistler, bir zamanlar evlerin bulunduğu alanlarda düzenlenen tekne turlarıyla doğal güzellikleri keşfediyor.

[PAGE]

  

Türkiye'nin en geniş koleksiyonlarından birine sahip Şanlıurfa Müzesi'ni görme imkanı buluyor.

[PAGE]

  

Şanlıurfa'nın simgesi tarihi Balıklıgöl

[PAGE]

  

Tatilciler Konik kubbeli evleri ve faklı mimarisiyle dikkati çeken Harran ilçesinde geçmişi 150-200 yıl öncesine dayanan konik kubbeli evlerin çevresinde tarihi güzellikleri kaşfetme  imkanı buluyor.

[PAGE]

  

Tatilciler Harran ilçesinde dünyanın ilk İslam üniversitesinin kalıntılarını görme imkanı elde ediyor.

[PAGE]

  

Tatilciler Balıklıgöl yerleşkesi yakınlarında kazı çalışmaları süren ve amazon kraliçelerinin av sahnelerinin tasvir edildiği kazı alanını görme imkanı buluyor.

[PAGE]

  

Şanlıurfa müzesini gelen ziyaretçiler burada altyapı çalışması yapan belediye ekipleri tarafından tesadüfen bulunan ve dünyanın bilinen en eski heykeli olarak kabul edilen erkek heykelini de görme imkanını buluyor.