BIST 9.555
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.470,38
HABER /  GÜNCEL

Gezici'nin gözaltı haberleri yalan çıktı!

Gezici Araştırma Şirketi'nin anket çalışmalarını yapan çalışanlarının gözaltına alındığı iddiası yalan çıktı. Emniyet gözaltı iddiasının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gezici Araştırma Şirketi'nin  çalışanlarının gözaltına alındığı iddiasını yalanladı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"19.09.2015 tarihinde bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan, bir araştırma şirketi çalışanlarının gözaltına alındığı yönündeki haberler ile ilgili olarak kamuoyuna bilgi verilmesi ihtiyacı duyulmuştur. Bahse konu haberlerde adı geçen Gezici Araştırma Şirketi ve anketörleri ile ilgili yapılan herhangi bir işlem olmadığından, haberler asılsız olup iddialar gerçek dışıdır."

GÖZALTI İDDİASI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Şirket sahibi Murat Gezici, Hürriyet'e yaptığı açıklamada anketörlerinin Yukarı Dudullu'da saha araştırması yaparken, 'izinsiz araştırma yapmak' gerekçesiyle gözaltına alındıklarını söylemişti.

Sabah saatlerinde 4. Levent'te bir otelde yapılan eğitimin ardından anketörlerin görevlendirildikleri bölgelere dağıldıklarını anlatan Gezici, Yukarı Dudullu'daki anketörlerin gözaltına alındıklarını duyurmuştu.

Gezici, "Polis anketörü gözaltına alma gerekçesini izinsiz saha araştırması yapmak olarak açıklamış. Oysa bizim 2011'den bu yana her türlü siyasi, ekonomik, pazar araştırması yapmak için gerekli izinlerimiz var" demişti.

POLİS NASİHAT VERDİ İDDİASI

Anketörlerin tutulduğu karakola gitmekte olduğunu söyleyen Murat Gezici, anketörü gözaltına alan polisin, ona Gezici şirketi ile çalışmaması için 'nasihat verdiğini' de söyledi. "Gözaltındaki anketör telefonla bana bilgi verirken, kendisine bu şirkette çalışmaması konusunda nasihat verildiğini de anlattı" ifadelerini kullanmıştı.