BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,59
ALTIN 2.415,95
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı’ndaki eyleme biber gazlı müdahale

Taksim Gezi Parkı’nda üç gündür eylem yapan gruba polis müdahale etti.<br/>Saat 05,00 sıralarında parka gelen polis ekipleri, grubu dağılmal...

Abone ol

Taksim Gezi Parkı’nda üç gündür eylem yapan gruba polis müdahale etti.
Saat 05,00 sıralarında parka gelen polis ekipleri, grubu dağılmaları yönünde uyardı. Dağılmak istemeyen gruba, çevik kuvvet ekipleri önce biber gazıyla müdahale etti. Grup daha sonra polise taş atarak kaçışmaya başladı. Gezi Parkı’ndaki eylemcileri dağıtan polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak iş makinelerinin çalışmalarına başlamasını sağladı. Gezi Parkı’na gelen iş makineleri yarım kalan çalışmalarını başlatarak işlerine devam etti.

MİLLETVEKİLİYLE PARKA YENİDEN GİRDİLER
Taksim Gezi Parkı’nda polisin yaptığı müdahaleden bir süre sonra göstericiler tekrar toplandı. İş makinalarına engel olmaya çalışan göstericilerle polis arasında gergin anlar yaşandı. Daha sonra polisin kurduğu barikatın önünde toplanan grup, sloganlar attı. Bir süre sonra ise BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Gezi Parkı’na geldi. Önder’in gelmesi ile çalışan iş makinaları da durdu. Parkın diğer tarafında dolaşan eylemciler ise tekrar akşam müdahaleye uğradıkları yere çıktı. Burada bir açıklama yapan Önder, yapılan çalışmaların yasal olmadığını ve bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi.
(İHA)