BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,75
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı protestolarına TOBB’dan açıklama

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Gezi Parkı protestoları sonrasında gelinen noktaya dikkat çekerek, "Bu ülkenin Başbakanına, aile...

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Gezi Parkı protestoları sonrasında gelinen noktaya dikkat çekerek, "Bu ülkenin Başbakanına, ailesine, parlamentomuza, kurumlarımıza ve toplumun farklı kesimlerine yönelik hakaret ve küfür içerikli söylemler demokratik bir hak değildir. Herkes bilmelidir ki, bu işi yapanların amacı, Türkiye’deki farklı kesimlerin çatışmasına yol açmak ve ülkemizde kaosu hakim kılmaktır" açıklaması yaptı.
TOBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların hukuk kuralları çerçevesinde taleplerini deli getirmesinin en tabi vatandaşlık hakkı olduğu belirtilerek, amacı dışına çıkan gösterilere dikkat çekildi. Bu tür eylemlerin ülkede kaosu hakim kılma amacına yönelik olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Vatandaşlarımızın hukuk kuralları çerçevesinde taleplerini dile getirmesi, en tabi vatandaşlık hakkıdır. Ancak son günlerdeki gösterilerin, bu amacın dışına çıkarılarak farklı mecralara çekilmek istendiğini, gelişmelerin ülkemiz üzerinde kötü emelleri olanlara hizmet etmeye zemin hazırladığını üzülerek görüyoruz.
Açıkça ifade ediyoruz; bu ülkenin Başbakanına, ailesine, parlamentomuza, kurumlarımıza ve toplumun farklı kesimlerine yönelik hakaret ve küfür içerikli söylemler demokratik bir hak değildir. Herkes bilmelidir ki, bu işi yapanların amacı, Türkiye’deki farklı kesimlerin çatışmasına yol açmak ve ülkemizde kaosu hâkim kılmaktır.
Hiçbir ahlaki değerle bağdaşmayan, milli ve manevi değerlerimizi ayaklar altına alan bu tür ifadeleri sosyal medya aracılığıyla kullananlara, pankart ve afişler hazırlayanlara tüm vatandaşlarımız tepkilerini koymalıdır. Bu dili kullananlar, milletin maşeri vicdanında sorumlu olacaklardır."
(İHA)