BIST 10.767
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.498,11
HABER /  DÜNYA

Başbakan yemin etti

3. kez Başbakan seçilen Navaz Şerif bugün Pakistan Meclisi’nde yemin ederek görevine resmen başladı.<br/>Konuşmasında birlik çağrısı yapan Ş...

Abone ol

3. kez Başbakan seçilen Navaz Şerif bugün Pakistan Meclisi’nde yemin ederek görevine resmen başladı.
Konuşmasında birlik çağrısı yapan Şerif tüm partilere seslenerek ülkenin yaşadığı ekonomik ve siyasi zorluklara karşı aynı saflarda yer alma çağrısında bulundu. Pakistan’ın tek bir partiyle çözülemeyecek ciddi problemlerle karşı karşıya olduğunu kaydeden Şerif muhalefetin ve tüm politik partilerle birlikte “aynı sayfada” yer almaları gerektiğini belirtti. Şerif konuşmasında, “Tüm partilerle ve liderleriyle diyalog kuracağım. Hep birlikte oturalım eğer görüşlerinizi paylaşırsanız görüşlerinizi paylaşmaya hazırız. Hep birlikte oturalım ve ülkedeki sorunları ortadan kaldırmak için ajanda hazırlayalım” dedi.
63 yaşındaki Şerif yapılan seçimler sonrası 342 sandalyeli meclisin 244 sandalyesini kazanmayı başarmıştı. Şerif daha önce de 1990-1993 ve 1997-1999 yılları arasında Başbakanlık yapmıştı. Fakat Pervez Müşerref liderliğindeki askeri darbe sonrası Şerif yolsuzluk suçlamalarıyla görevini tamamlayamadan ayrılmak zorunda kalmıştı.
(İHA)