BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı polis müdahalesi ile boşaltıldı

İstanbul polisi, Cumartesi akşam saatlerinde Gezi Parkı'na müdahale etti. Parktaki binlerce kişi Divan Otel, Harbiye ve Maçka yönüne kaçışırken, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyor. Parktaki çadırlar kaldırıldı.

Abone ol

İstanbul polisi, Cumartesi günü hava kararırken, göstericilerin 18 gündür mesken tuttuğu Gezi Parkı'na müdahalede bulunarak çadırları söktü.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ankara'nın Sincan göstericilere dağılmaları çağrısı yapmasından birkaç saat sonra, çevik kuvvet polisleri, Taksim Meydanı'nda ve Gezi Parkı'nda uyarı anonslarının ardından TOMA'lar ile tazyikli su sıkmaya başladı.

Meydandaki kitlenin büyük bölümünün parkın içine ve Elmadağ yönüne doğru çekilmesinin ardından, polisler parkın içine girdi.

Uluslararası ajansların yayınlarında, polisin kullandığı göz yaşartıcı gaz nedeniyle, özellikle parkın Divan Oteli tarafının yoğun duman altında kaldığı görüldü.

Çadırlar söküldü

Polis müdahalesi TSİ 20:50 civarında başladı. Müdahalenin başlamasından kısa süre sonra, Gezi Parkı içindeki bir polis yetkilisinin, 112 acil müdahale ekibi çağrısı yaptığı duyuldu.

Polis müdahalesinin başlamasından yaklaşık 1 saat sonra, iş makinaları da parkın içine girdi ve belediye işçileri, göstericilerin çadırlarını ve diğer düzeneklerini kaldırmaya başladı.

Polisin Gezi Parkı'ndaki çadırları sökme çabaları sürerken, yüzlerce kişi Divan Otel, Harbiye ve Maçka yönüne ilerledi.

Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişinin sığındığı Divan Otel'deki yaralılar ambulanslarla hastaneye götürüldü.

BBC Türkçe'den Çağıl Kasapoğlu'nun bildirdiğine göre, İstiklal Caddesi'nde toplanan kitleyle polis karşı karşıya geldi. Polis, meydana geçilmesine izin vermiyor.

Tarlabaşı ve Sıraselviler'den de çatışma haberleri geliyor.

Harbiye yönüne çekilen göstericilerin ise Osmanbey'e kadar gerilediği belirtiliyor.

Aileler parktaydı

Gezi Parkı'nda Cumartesi günü yapılan , çeşitli örgüt ve gruplara ait çadırların sökülüp pankartların indirileceği, "Taksim Dayanışması" çatısı altında parkta kalınmaya devam edileceği belirtilmişti.

Bu açıklamanın ardından parkta temizlik başlarken, çocuklu ailelerin aralarında olduğu binlerce kişi parkı ziyaret etmeye başlamıştı.

Başbakan Erdoğan'ın Ankara'daki açıklamalarının ardından, "Taksim Dayanışması" ikinci bir açıklama yaparak, Gezi Parkı'nın terk edilmeyeceğini ve ilan ettikleri taleplerde ısrarcı olduklarını duyurdu.

Sosyal medyada ise Pazar günü Taksim'de toplanması için çağrılar yayıldı.

Bu çağrıların yoğunlaştığı sırada, Taksim Meydanı'nda polis müdahalesi başladı.