BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı firarileri sanat galerisi yağmaladı

Yasadışı MLKP örgütüne yönelik operasyondan firari olan 2 kardeş, Gezi Parkı olayları sırasında bir sanat galerisini yağmaladıkları gerekçes...

Abone ol

Yasadışı MLKP örgütüne yönelik operasyondan firari olan 2 kardeş, Gezi Parkı olayları sırasında bir sanat galerisini yağmaladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı eylemleri sırasında Maksen Sanat Galerisi’ni yağmalayan bir grup eylemcinin MLKP üyesi olduğunu belirlemiş ve operasyon düzenlenmişti. Ancak sanat galerisinin güvenlik kamera görüntülerinde yağmaya karıştıkları belirlenen 2 kişi yakalanamamıştı. Güvenlik kamera görüntüleri ile Gezi Parkı eylemcilerinin görüntülerini karşılaştıran ekipler, bu iki yağmacının T.U.Ü. ile Ö.Ü. olduğunu belirledi. Bu sabah düzenlenen operasyonla T.U.Ü. ve Ö.Ü. adlı kardeşler gözaltına alındı. Biri bayan iki şüpheli kardeş, gözaltına alındıktan sonra ifadelerine başvurulmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Şüphelilerin yarın Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmesi bekleniyor.