BIST 10.241
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.395,91
HABER /  GÜNCEL

Elektrik kesildi hırsızlar affetmedi!

Elektriği kesilen mahalleye dadanan hırsızlar yakalandı.

Abone ol
Elektriğini kestikleri mahallede alarmını devre dışı bırakmaya çalıştıkları iş yerine hırsızlık amacıyla girdikleri iddia edilen 3 şüpheli yakalandı.
 
Merkez Seyhan ilçesi Kocavezir Mahallesi’nde bir iş yerinin alarmının elektrik kesintisine bağlı çaldığı bilgisi alan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, mahalleye yöneldi. Güç kaynağı sayesinde alarmı çalan iş yerinin duvarında delik olduğunu ve çelik kasanın açıldığını ancak içinden birşey alınmadığını tespit eden ekipler, bir süre önce de aynı bölgede iki iş yerinden elektrik kesintisi sonrası hırsızlık olayı yaşanması üzerine çevrede arama yaptı.
 
Ekipler, kaçan 3 şüpheliyi kovalamacanın ardından yakaladı.
 
Şüpheliler C.Ö. (23), B.A. (33) ve M.A. (45), emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Aynı mahallede 17 gün önce benzer yöntem kullanılarak iki iş yerindeki çelik kasalardan 34 bin lira çalınmıştı.
 
Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü'nün, hırsızlığa karışan kişilerin suçtan uzak tutulması için başlattığı "İçimizden Birileri" projesi kapsamında, polis ekiplerinin zanlılardan C.Ö’yü 10 gün önce evinde ziyaret ederek çikolata ikramında bulunduğu ve projeye dahil etmek istediği ancak zanlının teklifi geri çevirdiği öğrenildi.