BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Gezi eylemcisinden polise özür

Adana’da Gezi Parkı eylemlerine katılan üniversite öğrencisi, 4 arkadaşıyla birlikte polise giderek, eylemlere katıldıkları süre içinde kanu...

Abone ol

Adana’da Gezi Parkı eylemlerine katılan üniversite öğrencisi, 4 arkadaşıyla birlikte polise giderek, eylemlere katıldıkları süre içinde kanunsuz hiçbir olaya karışmadıklarını ve kanunsuz olaylara karışanlar adına polisten özür diledi.
Adana’daki Gezi Parkı eylemlerine katılan üniversite öğrencisi, katıldığı eylemler sırasında polisin sağduyulu ve sabırlı tavrını takdir ettiğini, göstericileri defalarca uyararak müdahale yaptığını belirten maili Adana Emniyet Müdürlüğü mail adresine gönderdi. Bunun üzerine polis, üniversite öğrencisi Ahmet Emre ile irtibata geçti. Emre de polisin kendisini dikkate aldığını görünce Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne giderek, polislerle tanışmak istediğini bildirdi. Bu istek üzerine Emre, 4 arkadaşıyla birlikte çevik kuvvete davet edildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mehmet Karabörk tarafından misafir edilen Emre, "Eylemlere katıldığım süre içinde Adana polisinin sağduyulu ve çok sabırlı davrandığını gördüm. Bunun için polise teşekkür etmek istedim. Ben ve arkadaşlarım eyleme katıldığımız süre içinde kanunsuz hiçbir olaya karışmadık. Ancak ben kanunsuz olaylara karışanlar için sizden özür diliyorum. Bugünden sonra ben eylemlere yine katılacağım ancak sokağa daha farklı duygularla çıkacağım. Sonra polisin yanına diğer arkadaşlarımı da getireceğim" dedi. Polis ve göstericiler daha sonra, birbirlerine çiçek verdi.
(İHA)