BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.442,77
HABER /  GÜNCEL

Getty 35 milyon fotoğrafını ücretsiz kullanıma açtı

Dünyanın en büyük fotoğraf ajansı Getty Images, korsan kullanımla mücadele çabaları kapsamında arşivinin bir bölümünü ücretsiz hale getirdi.

Abone ol

Dünyanın en büyük fotoğraf ajansı Getty Images, korsanla mücadele çabaları kapsamında arşivinin bir bölümünü ücretsiz kullanıma açtı.

Aralarında Marilyn Monroe ve Barack Obama’nın ünlü fotoğraflarının da bulunduğu milyonlarca fotoğraf artık bloglar ve sosyal medya siteleri tarafından herhangi bir ücret ödemeden kullanılabiliyor.

Fotoğraflar bir numarayla kodlanıyor ve bu kod Getty’nin sitesine bağlantı yapılmasını sağlıyor.

Getty bu kararı, binlerce fotoğrafının kullanıldığını fark etmesi sonrası aldı.

Şirket, bu yeni hizmeti kapsamında 35 milyona kadar fotoğrafı ücretsiz kullanıma açtığını söylüyor.

Ticari kullanıcılar ödeme yapmaya devam edecek

Kullanıcılar spor olayları, moda gösterileri, eski fotoğraflar ve Oscarlar gibi ünlülerin bir arada bulunduğu etkinliklerin fotoğraflarını seçebiliyor.

Bununla birlikte 11 Eylül saldırıları veya 1989’daki Tiananmen Meydanı protestoları gibi editoryal olarak çok önemli fotoğraflar gibi istisnalar da bulunuyor.

Ücretsiz kullanılabilen fotoğraflar yeniden boyutlandırılamıyor ve üzerinde Getty Images logosu ve fotoğrafı çekenin adı yazıyor.

Getty’nin gazeteler, televizyon kanalları ve reklam şirketlerinin de aralarında bulunduğu ticari kullanıcılarıysa kullanacakları fotoğraflar için ücret ödemeye devam edecek.