BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Geri dönüşüm projesi başladı

“Beykoz’u Düşünüyoruz Geri Dönüştürüyoruz” projesi Şişecam Sitesi'nde başladı

Abone ol

Doğaya kontrolsüz bırakılan atıkların kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşümünü amaçlayan “Beykoz’u Düşünüyoruz Geri Dönüştürüyoruz” Projesi ilçedeki okulların ardından sitelerde uygulanmaya başladı.


Beykoz Belediyesi ve Beykoz Doğa Koleji işbirliğiyle yürütülen projenin sitelerdeki ilk uygulamasına Çubuklu Şişecam Sitesi’nde mahalle sakinleri, öğrenciler ve belediye çalışanlarının katılımıyla başlatıldı.


Geridönüşümün toplu yaşam alanları olan sitelerden başlayarak tüm ilçe geneline yaygınlaşmasını amaçlayan proje kapsamında ambalaj atıkları, kullanılmış piller, elektronik atıklar ve kızartma yağları ayrı ayrı toplanarak sertifikalı geridönüşüm tesislerine gönderilecek.


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, Beykoz Doğa Koleji, Atatürk İlköğretim ve Çubuklu İlköğretim Okulu öğrencileri, site sakinleri ve muhtarların katıldığı proje tanıtım toplantısı sitenin konferans salonunda yapıldı.


Katılımcılara atık yönetim uygulamaları hakkında bilgiler veren Beykoz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Nihat Mutlu, dünyadaki kaynakların tükenebilir olduğunu vurgulayarak geri dönüşümün hem doğal kaynakların korunması hem de çevre temizliği için son derece önemli olduğunu ifade etti.


Toplantının ardından ambalaj atıkları (karton, kağıt, plastik, metal, kompozit malzeme) için hazırlanan mavi renkli, kullanılmış piller için kırmızı renkli, elektronik atıklar (bilgisayar monitörü, cep telefonu vb.) için ise gri renkli toplama kutuları ile atık yağ toplama bidonları sitenin çeşitli noktalarına dağıtıldı.


Gelecek nesillere daha temiz ve daha yeşil bir Beykoz armağan etmeyi hedeflediklerini ve bu amaçla okul ve sitelerden başlayarak ilçe sakinlerini bilinçlendireceklerini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, tüm ilçe sakinlerini uygulamaya duyarlı olmaya çağırdı.