BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.436,25
HABER /  POLİTİKA

Geri çekilmedik, sessiz kalmadık

Başbakan Erdoğan hükümeti hukuk dışı yollarla devirmek isteyenlere sert çıktı. Erdoğan 'dik durduk' mesajları verdi.

Abone ol

"Bizden sonra gelen nesillere ağır bedelleri ödetmeyeceğiz" diyen Erdoğan, önceki siyasetcilerin müdahale karşısında dik duruş sergileyemediğini savundu.

Erdoğan ayrıca Baykal'ın konuyu Ergenekon'a çekerek istismar ettiğini söyledi.

AK Parti İzmir İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan şunları söyledi:.

HİÇ BİR GÜÇ YÖNLENDİREMEZ

Kaos ortamı gerilim ortamı oluşturarak kendi kirli arzularını millete dayatmaya çalışanların maskelerinin nasıl düştüğünü görüyorsunuz. Bu ülkede hiç kimse arkasına çeteleri, mafyaları hukuk dışı güçleri alarak siyaset üretemez, siyaseti yönlendiremez. Meclis'i millet iradesi dışında hiç bir güç yönlendiremez.

Demokrasi, hukuk, laiklik, sosyal devlet bizzat bu milletin sahibi olduğu kavramlardır. Bütün kurumlardan önce milletimiz bu ilkelerin savunucusudur, muhafızıdır.

AĞIR BEDELLER ÖDEDİK

Bu kavramları hiç kimsenin istismar etmeye hakkı yok. Türkiye bunu haketmiyor. Türkiye 29 Ekim 1923'te millet iradesini temel alan modern sistem üzerinde bina etti.

Acı tatlı olaylar ağır bedeller ödedik. Son 6.5 yıldır demokratik kültürü yerleştirmeni samimi mücadelesi içindeyiz. 6.5 yıldır kronik meselelerini hal yoluna koyarken, bir yandan insan hak ve özgürlüklerini genişletme gayreti içinde olduk.

KİMSE SORGULAYAMAZ

Hiç kimsenin bu kazanımlarımızı sorgulamaya, bizi bu kazanımlardan vazgeçirmeye hakkı olamaz. AK Parti Hukuk dışı her türlü girişimin karşısında durduk bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Bizim neslimiz ağır travmalar yaşadık. Bizden sonra gelen nesillere ağır bedelleri ödetmeyeceğiz

ESKİ SİYASETÇİLER DİK DURAMADI

Bizden önceki siyasetçiler iyi bir sınav veremedi. Milletin oya yüklediği emaneti hakkıyla taşıyamadılar. O emanete müdahale karşısında dik bir duruş sergilemediler. Eğer onurlu duruş sergileseydi belki bugün bazı meseleler Türkiye'nin gündeminde olmayacaktı.

HÜKÜMETLERİ MİLLET KURAR

Hükümetleri bu aziz millet kurar bu aziz millet görevden alır. Meclis iradesi üstünde hiçbir güç ve vesayet yoktur. Sivil toplum örgütlerinin ve medyanın samimi şekilde savunmalarını bekliyorum.

BAŞIMIZI ÖNE EĞMEDİK

Belge sonrası ortam gerilmedi. Meselenin hukuk dairesi içinde aydınlanması içinde girişimler başlattık. İlgili kurumlar içinde diyalog içinde olduk. Geri çekilmedik, sessiz kalmadık, kalamayız. Başımızı öne eğmedik eğemeyiz. Demokrasi için gereken neyse onu yaptık, yapıyoruz.

BAYKAL'A ELEŞTİRİ

Ancak CHP liderinin üçüncü bir ihtimali ortaya atarak belge üzerinde siyasi çıkar elde etmeye çalışması aynı derece vahimdir. Baykal sahte çıkması durumunda belgeyi avukatlığını yaptığı malum çetenin kullanacağını ifade ediyor. CHP'nin demokrasinin savunulması noktasında nasıl bir karneyle sahip olduğunu biliyoruz.