BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.403,38
HABER /  GÜNCEL

Gerekirse Amerikancı olacak

Dünyanın en büyük uçak gemisi Eisenhower’ı gezen Türkler 4 saatlik macerayı anlattı.

Abone ol

Atatürk Havalimanı VİP Salonu geçtiğimiz cumartesi sıra dışı günlerinden birini yaşadı. Türkiye’nin yakından tanıdığı milletvekili, sanatçı ve işadamları birbirinden habersiz ABD Büyükelçiliği’nin davetlisi olarak burada buluştu. Grup önce Amerikan Donanması’na bağlı C40 uçağına binerek Ankara’ya, sonra da İncirlik’e doğru hareket etti. Bundan sonraki rota ise Akdeniz sularındaki dev uçak gemisi Eisenhower’dı. Davetlilerden şarkıcı Sibel Tüzün 4 saati şöyle anlattı:

“İncirlik’te paraşütçülerin kullandığı uçakla Eisonhower’a gittik. Kalkabilmeniz için 128 deniz mili hıza ihtiyacınız var. Bu yüzden uçak kalkmadan önce sürekli gaz veriyor. İstenen motor devri sağlandığında büyük bir buhar gücü sizi fırlatıyor. 3 saniyede sıfırdan 128’e çıkıyorsunuz. Ben ralli de yaptım ama böyle bir hız görmedim. Bundan daha hızlısı ise herhalde füzeyle fırlatılmam olur!”

Süper güç buymuş demek!
Davetlİlerden biri de televizyoncu ve radyocu Kadir Çöpdemir’di: “Süper gücün fiziki varlığı ile buluştuk. ABD için süper güç denir ama benim için havada kalan bir laftı. Oraya gittiğimizde ABD’ye neden süper güç dendiğini görmüş olduk. İniş kalkışlarda organlarımız dışarı çıktı sanki.”

UÇUŞ HIZINI İLİKLERİMİZE KADAR HİSSETTİK
Sibel Tüzün “Pencere yoktu, uçağın yönünü görmedik ama iliklerimize kadar hissettik. Saatte 105 deniz miliyle giderken 2 saniyede sıfıra indik. Sanki biri ensemizden yakalamış gibiydi. Savaş uçakları 10 metre yanımıza indi” dedi.

Aygün: Yazık, söndürün ışıkları Komutan: Nükleer santral var

“Etkilenmemek mümkün değil” diyen Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün “Artık Amerikancı mı oldunuz?” sorusuna “Ben Amerikancı değilim, dünyacıyım. Ama Türkiye’nin terörle mücadelesine destek verirlerse Amerikancı olurum” karşılığını verdi: “Bir ara baktım ortalık ışıl ışıl, ’Bu ışıklara yazıktır... Söndürün’ dedim. ’Gemide nükleer santral var. Bir avuç uranyum atıyoruz, ışıkları yakıyoruz’ dediler.”

Haber: Murat GÜRGEN Öge DEMİRKAN
Kaynak: www.vatanim.com.tr