BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.400,00
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan Kılıçdaroğlu'na telefon

Kılıçdaroğlu patlamaya ilişkin sabotaj iddiasında ısrarcı olunca, Genelkurmay ve CHP arasında yoğun telefon trafiği yaşandı.

Abone ol

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Akar, telefonla aradığı Kılıçdaroğlu'na üst düzey komutanın ismini sordu. Kılıçdaroglu da isim vermezken, emekli komutanlarla görüştüğünü söylemekle yetindi.

25 askerin şehit olduğu Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada, Kılıçdaroğlu'nun "yüzde 99,5 sabotaj" iddiası tartışılmaya devam ediyor.

CHP'yi yakından takip eden Milliyet Ankara temsilcisi Fikret Bila, TSK-CHP-Kılıçdaroğlu üçgenindeki telefon trafiğini taşıdı.

Telefon trafiği
(...)Erdoğan’ın verdiği bilgilerden sonra Ankara-Kebele yolunda ve Ankara’yla yaptığım temaslar sonucunda Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmeyi şöyle özetleyebilirim:
Kılıçdaroğlu’nun, “yüzde 99 sabotaj” ifadesi, gazete manşetinde yer alınca Genelkurmay Başkanlığı da harekete geçiyor.
Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Özkürkçü, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç’u arayarak, demecin Kılıçdaroğlu’na ait olup olmadığını araştırıyor.
Haluk Koç, bu telefon görüşmesini doğruladıktan sonra dünkü görüşmemizde, “Ben kendisine, bu röportaj yapılırken, Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanında olmadığımı, Genel Başkan’ın İstanbul’da bu röportajı yaptığını ifade ettim” bilgisini verdi.

Org. Akar: Biz de görüşelim
Sonraki aşamada ise, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile telefonda görüşüyor. Akar, Kılıçdaroğlu’na, gazetede çıkan beyanın kendisine ait olup olmadığını sorduktan sonra, “Eğer size aitse kaynağınızı, kimlerle görüştüğünüzü öğrenebilir miyiz? Biz de o kişilerle temas ederek, incelemelerimizi sürdürelim istiyoruz” şeklinde özetlenebilecek bir soru yöneltiyor.
Kılıçdaroğlu ise, Orgeneral Akar’a, “Emekli komutanlarla görüştüğünü” söylüyor, ancak isim vermiyor. CHP lideri, Genelkurmay 2. Başkanı’na, “Bu konuda zaten açıklama yapacağım” diyor. CHP lideri, bu açıklamayı da dün yapıyor.

Her ihtimal araştırılıyor
25 askerimizin şehit olmasıyla sonuçlanan Afyon mühimmat deposundaki patlamayla ilgili soruşturmanın boyutları ve hangi aşamada bulunduğu konusuna gelince...
Bu konuda aldığım son bilgileri ise şöyle yansıtabilirim:
Genelkurmay Başkanlığı, inceleme ve soruşturma bir sonuca bağlanıncaya kadar kesin bir ifade kullanmıyor. Hafta sonunda patlamaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “kaza” ifadesini kullanmaması da bu özenden kaynaklanıyor.
İnceleme ve soruşturma bütün ihtimaller dikkate alınarak yapılıyor. İhtimalin az veya yüksek olmasına bakılmıyor, sabotaj ihtimali de dahil olmak üzere bütün ihtimaller araştırılıyor.