BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

85'lik dedeye gebelik testi yaptılar!

CHP'li başkan Muzaffer Eryılmaz'la birlikte tutuklanan zanlıların erkeklere bile gebelik testi uygulamış gibi göstererek vurgun yaptığı öne sürülüyor

Abone ol

Çankaya Belediyesi eski başkanı Muzaffer Eryılmaz, görevi döneminde 4 milyonluk yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Başkan Eryılmaz'ın seçimlerden önce ses kaydı ortaya çıkmış, yaptığı görüşmede "yamyamları doyuramıyorum" diyerek tepkisini dile getirmişti.

Muzaffer Eryılmaz'ın talimatıyla 2004'te başlatılan yaşlı ve engelliler için evde bakım hizmeti projesi kapsamında, özel firmalarla yılda 750 bin sağlık tetkiki yapmak üzere anlaşma sağlandı.

Belediyeye bağlı sağlık merkezlerinde kontrolden geçirilen kişilere ait veriler sözleşmeli firmalara gönderildi. Ancak firmalar bu tetkiklerin hepsini yapmadı.

Soruşturma dosyasına göre, gerçekleştirmedikleri tetkiklerin parasını da belediyeden alan firmalar, bunun için kâğıt üzerinde hayali isimler kullandı. Bunlardan biri de kan tahlilinde gebe olup olmadığına da bakılan 85 yaşında bir erkek.

Bu bilgilerin ardından savcılık harekete geçti, Eryılmaz'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi dün tutuklandı.